HDZ BiH: Ovakva BiH je neodrživa!

Koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti BiH je, analizirajući aktualnu političko-sigurnosnu situaciju i događanja u BiH, u Mostaru zaključila kako su posljednja događanja još jedan u nizu dokaza da ovako ustavno ustrojena BiH nije stabilna niti samoodrživa.

"Dužnosnici HDZ-a BiH opredijeljeni su i zalažu se za poštivanje te provedbu svih odluka Ustavnog suda BIH, Ustavnog suda FBiH i Suda za ljudska prava u Strasbourgu, pa su sukladno tome i bili dio rješenja kada je u pitanju provedba odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na Zakon o JMBG-u.

Ne osporavamo demokratsko pravo na izražavanje nezadovoljstva mirnim prosvjedima, ali osuđujemo svaki oblik djelovanja izvan zakona kao i zlouporabu koja dolazi od strane političkih stranaka, udruženja građana, pojedinaca ili drugih organizacija.

U zadnjim događanjima evidentni su sigurnosni i drugi propusti koji su doveli do narušavanja javnog reda i mira, ugrožavanje slobode kretanja, oštećenja imovine, povrede građana te narušavanja međunarodnog ugleda BiH.

Tražimo da sve agencije zadužene za provedbu zakona naprave detaljnu analizu, utvrde propuste i adekvatno sankcioniraju odgovorne.

Smatramo da je u ovom trenutku neophodno osigurati sigurnosne uvjete za normalno funkcioniranje svih tijela vlasti i svih uposlenih u njima", stoji u priopćenju.

Odjel za odnos s javnošću HDZ-a BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari