Za krivotvorenu diplomu uvjetna osuda

Županijski sud u Širokom Brijegu preinačio je presudu Općinskog suda u Ljubuškom, te kaznu zatvora u trajanju od 4 mjeseca, izrečenu 43-godišnjoj J.Š. iz Gruda, zbog kaznenog djela Krivotvorenja isprave, preinačio u uvjetnu osudu.

Isto tako, prvostupanjska presuda je ukinuta u djelu izricanja kazneno pravne sankcije, gdje je optuženoj izrečena mjera sigurnosti zabrane obavljanja dužnosti šefa Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze u Grudama.

Optužena J.Š. je na neutvrđen način nabavila krivotvorenu diplomu Pravnog fakulteta u Banjoj Luci na svoje ime, kao da je u 2004. godini završila studije za stjecanje visokog obrazovanja sa zvanjem "diplomirani pravnik". Navedenu krivotvorenu ispravu je upotrijebila kod zasnivanja radnog odnosa u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, a na radnom mjestu šefa Grupe za pitanja evidencija iz vojne obaveze u Područnom uredu Grude, pa je temeljem internog premještaja premještena na radno mjesto šefa Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze sa sjedištem u Grudama gdje je radila do 23.12.2010. godine otkada se nalazi na bolovanju.

Općinski sud u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari