Neprihvatljivo izvješće Agencije za privatizaciju

ljubuski.info

Izvješće Agencije za Privatizaciju ŽZH je apsolutno neprihvatljivo jer je nepotpuno i formalno", istaknuo je Ante Alpeza, zastupnik u Skupštini ŽZH. "Mišljenja smo kako su u ovom izvješću trebali biti i podatci o sredstvima koje je potrošila Agencija u ovih petnaestak godina djelovanja, i podatci o sredstvima koje su dobili Upravni odbori, Nadzorni odbori, te direktori. Da imamo te podatke vidjeli bismo danas kako su sva ta sredstva prikupljena privatizacijom otišla za plaćanje ljudi koji su uglavnom govorili: "Ima problema,ali sreća što su nerješivi"

Da su ti problemi i dalje nerješivi vidljivo je na stranici br 4. gdje se u prvoj rečenici kaže "prema našim saznanjima", dakle ako je prema saznanjima, sve navedeno u izvješću je upitno, jer Agencija treba raspolagati s činjenicama, a ne "saznanjima".

"U Izvješću ima masu nabacanih podataka koji su teško razumljivi i pravnim ekspertima, a ne zastupnicima koji svi nisu pravne struke"- kazao je Ante Alpeza, zastupnik Boljitka na sjednici Skupštine ŽZH.

"Očekivao sam od Agencije za privatizaciju ŽZH da u suradnji s Vladom ŽZH prizna da ima problema i pokuša prekinuti sudske procese na relaciji radnici-općina, radnici-županija, radnici-tvrtke itd. Očekivao sam da Agencija i Vlada zajednički izrade Akcijski plan s odgovorima: što se događa, zašto se to događa-uzroke problema, zatim što ćemo poduzeti, i naravno s odgovarajućim rokovima. Stoga sam predložio zaključak kojim se Agencija za privatizaciju zadužuje da u suradnji s Vladom ŽZH što hitnije napravi plan privatizacije svih ne privatiziranih poduzeća u našoj županiji, koji na žalost nije prošao" - dodao je Alpeza.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari