Američki studenti u posjetu Elektroprivredi HZHB

Peggy Retka direktorica Ureda za studiranje izvan USA sa Saint John’s University – College of Saint Benedict iz Minnesote i skupina od 11 studenata danas su posjetili Elektroprivredu HZ HB dd Mostar.

Američki studenti borave u Bosni i Hercegovini u okviru programa stažiranja (program May-Term) tijekom kojega su predviđeni posjeti i prezentacije o različitim segmentima bosanskohercegovačkog društva, od povijesti, ekonomije, socijalnih kretanja, obrazovanja, kulture i drugih.
Nakon prezentacije djelatnosti Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, studenti su posjetili Centar za upravljanje proizvodnjom, a potom i organizacijsku jedinicu Distribucija električne energije. Predstavnici Elektroprivrede HZHB detaljno su predstavili poduzeće, posebice njegove proizvodne i distribucijske kapacitete, ljudske potencijale, razvojne planove i suvremenu informacijsku tehnologiju koja se u svakodnevnom radu primjenjuje.

Naglašena je nezaobilazna uloga ovoga poduzeća i izniman doprinos društvenoj zajednici, te ogromna važnost za prostore na kojima uspješno opskrbljuje svoje kupce već 20 godina.
Kako bi se i praktično upoznali s procesom proizvodnje električne energije, odnosno radom jedne hidroelektrane, organiziran je odlazak u Čapljinu i razgledavanje strojarnice CHE Čapljina u Svitavi, što je za sve bilo jedinstveno iskustvo bez obzira na različitost znanstvenih područja njihova studiranja.

Peggy Ratka u ime Sveučilišta u Minnesoti zahvalila je na srdačnom prijamu i na svemu što su vidjeli u Elektroprivredi HZHB, a prema njezinim riječima, studentima će sigurno biti od velike koristi budući da je osnovni cilj toga stažiranja da više nauče o Bosni i Hercegovini, pa tako i gospodarskim subjektima što će biti i predmetom njihovih akademskih zadataka kad se vrate u Minnesotu.

Ovaj posjet realizirana je uz posredovanje mostarskoga ureda udruženja građana "Nešto više" čija je jedna od temeljnih zadaća povezivanje i razmjena iskustava građana BiH s građanima iz Europe i svijeta.

Ured za odnose s javnošću

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari