Vlada Italije dodjeljuje stipendije državljanima BiH

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu dodjeljuje državljanima Bosne i Hercegovine stipendije koje financira Vlada Italije, a za školovanje u Italiji tijekom akademske 2013/14. godine.
Stipendije su doprinos onima koji namjeravaju studirati ili obaviti istraživanje u Italiji pri nekoj od institucija, kao što su sveučilišta, akademije, konzervatorijumi, instituti za restauraciju, naučno-istraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije.
Za dobijanje stipendije za jednu od ovih institucija neophodno je poznavanje talijanskog jezika.
Potencijalni stipendisti Vlade Italije, zainteresovani za pohađanje kratkih kurseva italijanskog jezika, u trajanju od jednog do tri mjeseca, obavezni su da poznaju samo osnove talijanskog jezika.
Za kratke stipendije za usavršavanje mogu aplicirati i profesori talijanskog jezika.
Da bi podnio zahtjev za stipendiju, kandidat mora aktivirati account za pristup web stranici http://borseonline.esteri.it/borseonline/it/index.asp, a sa iste popuniti i poslati online formular zahtjeva za stipendiju.
Prilikom popunjavanja obrasca obavezno je digitalno učitavanje važećeg identifikacionog dokumenta (osobna karta ili putovnica) i to one strane sa osobnim podacima, fotografijom i njegovim trajanjem.
Krajnji rok za elektronsko dostavljanje formulara je 31. svibanj, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

nezavisne.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari