Mario Herceg novi predsjednik udruge lovaca

ljubuski.info

U Donjim Radišićima u nedjelju je održana redovita skupština Hrvatske udruge lovaca Kravica Ljubuški, s izborom novog predsjednika. Dosadašnjeg predsjednika Tomislava Petrovića, koji je ovu funkciju obavljao dva mandata po dvije godine, sada je naslijedio Mario Herceg, dosadašnji tajnik udruge lovaca.

Nedorečeni zakon

Prema njegovim riječima, skupštini je nazočilo 45 članova od njih ukupno 53, a za predsjednika je izabran sa samo jednim suzdržanim glasom.

Dnevni red ove skupštine se, između ostaloga, sastojao od izvješća o radu i financijskog izvješća, zatim izvješća stegovne komisije i izvješća lovnika udruge.

"Dosadašnji predsjednik je članovima podnio izvješće o dosadašnjem, točnije prošlogodišnjem radu udruge, a među najvažnijim aktivnostima svakako su one koje su se odnosile na čuvanje udruge od propadanja, odnosno od postojeće situacije, budući da većina lovačkih udruga gubi članstvo jer se raspadaju zbog nemogućnosti dobivanja lovišta na korištenje, jer zakon koji je trenutačno na snazi u Federaciji nije kvalitetan, nedorečen je i u tom zakonu nisu napravljeni točni naputci kako se dodjeljuju određene vrste lovišta udrugama", kazao je novoizabrani predsjednik HUL-a Kravica Ljubuški. Vodstvo udruge je, dodaje, uz sve moguće napore uspjelo sačuvati članstvo te ga imaju u planu pojačati čime bi se stekli uvjeti da se bave onim što je, ustvari, i njihova namjena, a to je razvoj lovstva, uređenje lovišta te primjenjivanje lovno-gospodarske osnove na sama lovišta.

Brojni planovi

Herceg se posebno zahvalio svom prethodniku na učinjenom za dobrobit ove udruge te istaknuo kako je riječ o vrijednom čovjeku, koji je ozbiljno shvaćao svoju ulogu u ovoj udruzi. Isto tako, nada se kako će nastaviti njegovim stopama te je iznio neke od najznačajnijih projekata u idućem razdoblju.
"Unutar okvira koji mi dopuštaju Statut i pravilnik o radu udruge, izborit ću se za pravo i interese lovaca ove udruge. Po prioritetnoj osnovi, prvi zadatak će nam biti ujediniti lovište koje je razjedinjeno prije tri godine. Potom ćemo nastojati do otvorenja lovne sezone dobiti dokument za korištenje lovišta, a u planu imamo napraviti streljanu za glinene golubove, lovački dom koji bi služio svim lovcima ove općine", naglasio je Herceg, dodajući kako će se i ove godine, i to u listopadu, organizirati lovačka večera koja je, prema ocjenama mnogih, jedna od najbolje organiziranih u cijelom Lovačkom savezu Herceg Bosne, s velikim brojem posjetitelja i bogatim fondom nagrada.

Zorica Volarević | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari