Automobilija, bolest najmilija!

Bosna i Hercegovina je jedna jako malena država. Kad je pogledaš na karti Europe, gotovo da nemaš što ni vidjeti. Mali trokutić pri dnu karte, stisnut između još nekoliko sitnih čudnovatih oblika uokvirenih granicama koje su nekoć , dječjom maštom pogurane, podsjećale na automobil bez kotača kojeg vuče šlep. Kifla, trokut, fleka, još manja fleka...to je ova naša regija. Na školskom globusu svi skupa su ništa, a tek pojedinačno – mikrobi. Rekao bi čovjek da se to može biciklom preći za dva dana, prehodati za pet. A ona djevojka što je onomad pregazila Jahorinu bez konja, u tri dana bi, garantirano, stigla od Neuma do Broda!

Ali, kad gledaš preko drugih stvari, to je država k'o Rusija! To su, rekao bi čovjek, neke udaljenosti od tisuće i tisuće kilometara koje treba preći da bi se došlo od točke A do točke B. To su sati i sati vožnje, ma što sati – dani vožnje da se dođe, recimo, od Mostara do Sarajeva, od Doboja do Gruda, od Banjaluke do Trebinja, od Dobrog Polja i Miljevine do Ustiprače i Višegrada.

Naravno, mi znamo da to nije tako, ali kad pogledaš kakve automobile našim parama kupuju „visoki dužnosnici“ imaš dojam da je ovo jedna golema zemlja. Limuzine od preko 200.000 maraka, sa svom opremom, luksuzni terenci, sve crno i zatamnjeno, plus automobili u pratnji, puste konjske snage, dvozonske klime i masažeri. K'o da forsiraju svaki dan cestu od Moskve prema Vladivostoku, a ne ovih naših par sati „od granice do granice“ u zemlji u kojoj kad jače pljuneš pogađaš u drugi entitet.

A tek kad pogledaš cijene po kojima su automobili kupljeni, rekao bi da imamo proračun k'o Bruneji ili Katar. Pogotovo kad pogledaš kako često ih mijenjaju. K'o neki, da oprostite, donje gaće.

Ne bi mi bilo krivo da od tih guzica u skupim automobila imamo neke koristi. Oni, osim sebi i krugu svojih, nikom živom ne koriste. Oni su tu samo da krčme javni novac i preusmjeravaju ga u džepove uskog kruga ljudi. I da, usput, za trajanja mandata, kupe našim novcem barem jedan bezobrazno skup automobil u kojem će se kurčiti okolo, vozikati se i trošiti gorivo koje mi plaćamo, žderati i piti na naš račun i izigravati manekene u odijelima koji su također na naš račun. Ne da mentalitet drukčije – nisi uspio ako se nisi u crnoj limuzini provoz'o, tamno odijelo navukao i tamne cvikere metnuo! Svi bi da „dobre konje sedlaju“, k'o što reče ista ona pjesma o Jahorini planini i djevojci bez konja.

Nekako bi mi bilo lakše da se u crnim skupocjenim autima vozaju samo ovi najviši političari. Premijer, član predsjedništva, ta ekipa. Priznajte, nekako je tužno da im dođe neki strani predsjednik, a naš nema dobar auto. Evo, ja bih prvi od sramote u zemlju propao!

Zato je Bakir Izetbegović i nabavio auto od 213.000 maraka. Da se ne bruka pred mnogobrojnim predsjednicima koji mu dolaze u posjetu. Obama mu nailazi bar dvaput tjedno, Putin svakog petka, a ovi iz EU maltene svako jutro kod njega u uredu. Da ne govorim o ovom turskom, Erdoganu. Taj mu ne izlazi iz ureda, maltene da noćiva! I stvarno bi bila bruka da ga okolo vozi u prošlogodišnjem modelu. I još kad mora do Saudijske Arabije, ono vikendom. Auto jednostavno za tako dug put mora biti nov i spreman.

I Vjekoslav Bevanda se ponovio. Naravno, poštujem obrazloženje - prethodni Q7, u kojem se vozikao Nikola Špirić, bio je nabavljen pod sumnjivim okolnostima. Nije red da se premijer vozi u takvom autu. Sumnjive okolnosti će se, naravno, ispitati, a krivci privesti pred lice pravde. Malo sutra.

Usto se, obrazložba se nastavlja, taj Špirićev Audi jako često kvario, iako je prešao tek 135.000 kilometara. A ja, budala, a i vi skupa sa mnom, sve do sad mislio da je Audi odlična marka. Sreća pa imamo naše političare da nam skinu mrenu s očiju.

Inače, kod nas na svakoj razini vlasti sve go' ljubitelj skupih auta. A razina vlasti ima napretek. Što niža razina vlasti to manje para u kasi, ali svejedno, opet se nekako nađe love za auta. Ispada da u nas političari imaju samo jedan cilj – da preko vlasti dođu do auta. Običan svijet ako hoće auto ide u banku naguziti se za kredit, a ovi samo odu na izbore i čekaju hoće li ih izvući. Prvo (i nažalost uglavnom jedino) što urade u mandatu je osvježavanje voznog parka. I onda se čudimo kad nam fali para za sve ostalo. Ima za auta, ali nema za vatrogasne kamione. Pa da, tko je vidio da se županijski premijer vozi u vatrogasnom kamionu?

I Hercegovačko – neretvanska županija, koja inače ima proračun k'o Monako, možda i veći, obnovila vozni park! Iako smo iz Špirićevog primjera vidjeli da se Audi strašno kvari, premijer Denis Lasić, očito neinformiran, nabavio A8! I počastio još okolo.

Ma, nek' je veći od Ljubinog, pa nek' sve ide u tri lijepe! A Ljubo vam je, inače, mostarski gradonačelnik. On ima A6, još od prošle godine, ukoliko ga u međuvremenu nije promijenio. Ma, kako god samo nek' je veći od Muratovog! A Murat Ćorić , to vam je mostarski predsjednik Gradskog vijeća. On ima A4. Ukoliko mu se nije pokvario od prošle godine kad je kupljen. Znate, rekli su iz Vijeća ministara da se vole pokvariti ti Audiji.

Eto, rekao sam vam za Ljubu i Murata. A Mostar? To vam je onaj grad u kojem nema plaća i ništa ne funkcionira kako treba. I u kojem gradska uprava za liječenje jedne djevojke dade neki dan 400KM. To je, da prostite, cijena rezervne gume za jedno od gore navedenih auta. I umjesto da šute, oni to razglasili po medijima. Ne ovo za gumu, nego za pomoć.

Ma da vam ne pričam dalje, uglavnom, znate već da ima par zemalja gdje neki blentavi političari dolaze na posao biciklom. K'o zadnji papci u odijelima i s aktovkom na guverneru, pedalaju li pedalaju. Izvlače se za takav glupi potez nekakvim pričama o štednji, ekologiji , socijalnoj svijesti – i što je najsmješnije, spominju nekakav zdrav život!

Kad vidim nekog našeg političara na biciklu, u isto ću vrijeme vidjeti i ružičastog slona i čarobnjaka iz Oza. Možda i vatrogasce u novom kamionu.

Boris Čerkuč [ dnevno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari