Od dolaska Zdravka Borasa - Brade za ministra, MUP ubrzano propada

zgrada

Posljednji podaci CCI-a o radu Vlade ZHŽ i njenih ministarstava za prva tri mjeseca ove godine potvrđuju zabrinjavajuće tendencije u MUP-u ZHŽ, ministarstvu koje od dolaska Zdravka Borasa – Brade za ministra, iz mjeseca u mjesec propada.

U posljednje dvije godine ovo ministarstvo apsolutno stagnira, organizacijski propada, tako da nema nikakvih radnih uspjeha i pozitivnih rezultata.

S druge strane evidentne su nezakonitosti u radu ovog ministarstva i bezakonje, što predstavlja nebrigu, nestručnost i neodgovornost.

Iz Izvještaja CCI-a izdvajamo:

Kao i u prethodnom periodu Vlada je najveći dio vremena posvetila usvajanju odluka i rješenja. Za tri mjeseca Vlada ŽZH razmatrala je 9 zakonskih rješenja s tim da u mjesecu siječnju na dnevnom redu vlade nije bilo niti jedno zakonsko rješenje. Od 9 razmatranih zakona 3 zakona su zakoni iz Programa rada Vlade za 2012. godinu.

Ministartsvo financija - Radoslav Luburić (HDZBiH)

Za protekla 3 mjeseca ministar Radoslav Luburić ( HDZ BiH) Vladi na usvajanje ponudio je 4 akata ( 1 proračun, 1 zakon, 1 program i 1 odluku). Od 4 predložena akta 2 su iz Programa rada za 2012. Godinu ( Proračun ŽZH za 2013. Godinu i Zakon o izvršenju proračuna za 2013. Godinu).

MUP – Zdravko Boras – Brada (HDZBiH)

Ministar Zdravko Boras - Brada za 3 mjeseca Vladi na usvajanje ponudio je samo 1 akt i to Program rada za 2013. godinu.

Također rezultati ovog ministarstva u prethodne dvije godine su gotovo ravni nuli i time stanju u MUP-u dobiva zabrinjavajuće konotacije.

Ministarstvo pravosuđa i uprave – Borka Herceg – Lukenda (HDZ1990)

Zaključno sa 31.03.2013. ministrica Herceg –Lukenda Vladi na usvajanje ponudila je 3 akta.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa – Helena Lončar (HDZBiH)

Ministrica Helena Lončar, u prvom tromjesečju 2013. godine Vladi na usvajanje ponudila je 3 zakona, 1 odluku i 1 Program rada.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi – Stjepan Bogut (HDZBiH)

U protekla 3 mjeseca ministar ministar Bogut Vladi na usvajanje ponudio je 6 akata ( 3 odluke, 2 rješenje i 1 program rada).

Ministarstvo gospodarstva – Ivica Ćorić (HDZBiH)

U prvom tromjesječju 2013. godine najveći broj akata Vladi na usvajanje ponudilo je ministarstvo gospodarstva. Za tri mjeseca Vladi na usvajanje ovo ministarstvo ponudilo je 1 zakon, 10 odluka, 10 rješenja, 1 uredbu i 1 program rada.

Ministarstvo za pitanje branitelja – Mladen Begić (HDZBiH)

Ministar Begić Vladi na usvajanje ponudio je 2 akta.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša – Ivan Topić (HDZ1990)

Najveći broj zakonski rješenja u prvom tromjesečju 2013. godine (3) Vladi na usvajanje ponudilo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša na čelu sa ministrom Topićem. Zakon o prostornom uređenju i građenju je zakon iz Programa rada ovog ministarstva za 2012. godinu.

(korišteni službeni podaci CCI-a)

 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto