Školska radionica kratkometražnog filma u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom

Osnovna škola Marka Marulića u Ljubuškom je jedna od četiri škole u Bosni i Hercegovini čiji su učenici i djelatnici sudjelovali na "Kreativa futura-školskoj radionici kratkometražnog filma." Nositelj ovog projekta je "Centar za razvoj i ekonomiku prirodnih resursa" na čelu sa Rodoljubom Radinovićem. Radionica se održala u novouređenom informatičkom kabinetu u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja 2013. godine u vremenu od 10,00 do 18,00 sati za oba dana. Voditelji radionice su bili Sanja Lukač, dipl.psiholog, Zdravko Krulj, akademski slikar, režiser i Siniša Stjepanović, filmski i TV kamerman. Učenici su na radionicama prolazili od pisanja sinopsisa, scenaria, snimanja kamerom iz ruke, korištenja stativa, pa sve do montaže snimljenog materijala da bi došli do konačnog rezultata, kratkometražnog filma kojem je naslov po ideji učenika "Zgužvane ideje."

Školi na korištenje je ostavljena digitalna kamera, stativ kao i profesionalni program za montažu filma. Dakle, u školi je nova sekcija u osnivanju na kojoj bi daroviti učenici iskazivali smisao za tu vrstu umjetnosti, te se iz te sekcije rađale zanimljive ideje i uradci te u budućnosti možda i nekom od učenika to bude i životni poziv.

U svakom slučaju u školi je na dvodnevnoj radionici bilo veselo, vrcale su zanimljive ideje, radilo se naporno dva dana da bi smo kao rezultat tog rada učenika i njihovih voditelja dobili prvi kratkometražni film, no sigurno ne i posljednji koji će se snimati i montirati u ovoj školi.

S radošću ističemo naše uvjerenje da je ovo početak projekta. Zasigurno se u Ljubuškom dogodi i Dječji film festival…

Snimljeni uradak kao i fotogaleriju sa radionice možete pogledati u nastavku.

Tomislav Matić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari