Zašto se Ivanu Bebeku ne sviđa što mediji pišu o knjižnici?

Kriminal u Knjižnici Ljubuški je, na žalost javnosti, evidentan, ali pisanje o njegovim razmjerima se ne sviđa sadašnjoj vlasti u općini i pojedincima, koji su u njemu duboko involvirani.

Tako «mala» institucija proteklih je dana bila dio pažnje medija, koji većinom smognu snage da pišu, kada sve ispliva kroz lošu upravu od strane vlasti i željeli bi dodati neku svoju «istinu», jer očito izvjestitelji to «ne znaju» prezentirati javnosti, a sve crno na bijelo stoji u dokumentima.

Što svrbi Bebeka?

Tako je ovih dana, iza kulisa javnosti, reagirao i bivši ravnatelj knjižnice Ivan Bebek kritizirajući i usmjeravajući novinare prema nekoj «pravoj» istini.

Jadno je kad se u knjižnici, «maloj» instituciji po količini novca, događaju kriminalne radnje, što znači da za lokalne političare nije briga za opći društveni značaj knjižnice, već sve vide u značenju upravljanja kroz ime stranke i politike koju predstavljaju, a takva politička nakarada nas je dovela do ovoga što sada proživljava općina Ljubuški.

Nakon svega što smo saznali oko kriminala u knjižnici, trebamo aktere upitati gdje je završavao novac od Info kluba i korištenja 12 računala, koja su nestala iz knjižnice Ljubuški?

Politika iznad zakona

U Ljubuškom, ali i šire, politika je godinama bila iznad zakona. Lokalni političari nikada nisu znali što je prava definicija politike, već su smatrali da je to okreni livo, pa malo desno, spusti dolii, pa nategni gori i tako.

Rezultati takve politike i neznanja dolaze na naplatu. U Ljubuškom se sve ruši.

Ne reagira ovako, samo Bebek, već i mnogi slični u općini i njega smo samo naveli kao primjer.

On se sada nalazi na mjestu koordinatora za Poslovnu zonu Ljubuški, a što se sve nezakonito i nestručno događa oko nje pisali smo proteklih dana.

Općina Ljubuški nije na remontu, već iz nje još uvijek suklja dim iz «motora». Remont je prijeko potreban, a kad zariba bit će puno teže ponovno ga osposobiti.

tb

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari