Dodaj komentar

Za slučaj Aluminij zaduženo više tužitelja

ljubuski.info

Nakon što je Financijska policija Federacije BiH podnijela Tužiteljstvu HNŽ-a izvješće protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom "Aluminiju" teškog 204.5 milijuna maraka, formirani su predmeti protiv šest osoba, a zadužilo ih je više tužitelja, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva Ana Raič.

Financijska policija Federacije Bosne i Hercegovine, kako su javili mediji, prošle godine je saslušala tada još aktualnog direktora Dražena Pandžu, te njegove prethodnike Marija Gadžića, Ružicu Udovičić, Nikicu Ljubića i Željka Kordića. Uz njih je saslušan i Vjekoslav Domljan, koji je kratko bio vršitelj dužnosti direktora.

Inspektori su češljali poslovnu dokumentaciju i korespodencije Aluminija od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine. Tko je u lancu odgovornih osoba Aluminija najodgovorniji za njegov krah, a tko se tu našao silom funkcije utvrditi bi trebalo Tužiteljstvo HNŽ.

Podsjetimo, mostarski gospodarski div koji je hranio izravno gotovo tisuću, a neizravno više tisuća obitelji preminuo je u srpnju 2019., svega par minuta iza ponoći. Proizvodnja je stala, radnici kojima se do jučer zavidjelo ostali su bez posla. Uslijedio je i pokušaj prosvjeda nezadovoljnih radnika, što je vrlo brzo s više metoda suzbijanja otpora razbijeno.

Neki djelatnici dobili su zamjenske poslove, neki otišli u EU, a neki su na birou, među 15 tisuća nezaposlenih Mostaraca.

Zadnji direktor Dražen Pandža opet je direktor. Kontaktiran je u Luci Ploče, gdje je direktor investicija i razvoja. Na izvješće financijske policije u kojem se nalazi i njegovo ime, te o zadnjim danima i konačnom izdisaju Aluminija nije imao komentara.

hercegovina.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
4
5
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari