Dodaj komentar

U Ljubuškom zatečeno 27 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 20 objekata

ljubuski.info

U cilju smanjenja sive ekonomije Porezna uprava FBiH u posljednje vrijeme provodi brze kontrole čiji je primarni cilj: sprječavanje sive ekonomije, otkrivanje rada na crno, otkrivanje rada bez odobrenja, neevidentiranje prometa i neizdavanje fiskalnih računa, podizanje svijesti obveznika da sami prijavljuju i plaćaju svoje porezne obaveze, poticanje građana da prijavljuju nepravilnosti, porast naplate javnih prihoda, podizanje rejtinga i ugleda Porezne uprave FBiH i dr.

Tako je Uprava na cijelom području FBiH izvršila 11.311 kontrola (10.794 u 45 akcija i 517 samostalnih) u kojim je otkriveno:

  • 4.066 neprijavljena radnika,
  • 3.481 poreznogobveznika koji nije evidentirao promet putem fiskalnog uređaja,
  • 1.576 objekata koji su obavljali rad bez odobrenja nadležnog tijela,
  • 1.051 registriranog poreznog obveznika koji nije posjedovao instaliran fiskalni uređaj, odnosno nije bio u sustavu fiskalizacije.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 2.502 objekta, izdato je 6.872 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 16.805.900,00 KM, priopćeno je iz Porezne uprave.

Tako je u Ljubuškom izvršeno 156 kontrola, u kojima je bez odobrenja radilo 7 gospodarskih subjekata, zatečeno 27 neprijavljenih radnika, 11 subjekata je radilo bez fiskalne kase, 36 nije bilježilo promet.

U Ljubuškom je, slijedom ovih nepravilnosti, zapečaćeno 20 objekata, te izdano 100 prekršajnih naloga u iznosu od 242.110 KM.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
7
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari