Dodaj komentar

Federacija BiH se pretvara u bošnjački nacionalni entitet

ljubuski.info

Polazeći od činjenice kako se u FBiH institucionalno provodi majorizacija nad Hrvatima koja u potpunosti želi uspostaviti politički sistem bez ustavnopravne zaštite hrvatskog naroda u BiH kao konstitutivnog i suverenog naroda, želimo jasno i glasno poručiti predstavnicima bošnjačke političke elite kako nećemo pristati i mirno gledati kako se Federacija BiH pretvara u bošnjački nacionalni entitet.

Rezolucija Federalnog Parlamenta bez hrvatskih zastupnika o osudi incijative za federalizacijom države i kampanja gospodina Jasmina Imamovića gradonačelnika Tuzle za ukidanje županija nisu u funkciji izgradnje političkog sustava u FBiH, gdje bi konstitutivni narodi bili ravnopravni i imali institucionalnu zaštitu svojih kolektivnih prava koje su zagarantirane Međunarodnim ugovorima ali i povijesnim, kulturnim i etničkim pravom hrvatskog naroda na BiH.

To nije pojava koja se događa u zadnje vrijeme, nego je stalna tendencija na svim nivoima od općina pa naviše koje proturaju bošnjačke stranke koje se žele prodati kao multietničke (SDP) ali i sve druge bošnjačke stranke ako je u pitanju bilo kakva incijativa na štetu hrvatskog naroda.

Tko Vam daje pravo da ne poštujete odluke Ustavnog suda, niti rezolucije Vijeća Europe o federalizaciji BiH, je li to hoćete javno pokazati kako u FBiH možete raditi što Vas je volja i kako možete nezakonito provoditi bošnjačku politiku, je li to jasno pokazujete kako vam ništa ne znači put ka Europi i prisiljavate nas o donošenju bitnih odluka koje će se ticati samo hrvatskog naroda u BiH.

Nama je jasno kako se iza prosperiteta i ekonomskog napretka kriju sasvim druge namjere, stoga Vam želimo poručiti kako BiH i FBiH postoje 25 godina od referenduma na kojem ju je potvrdio i hrvatski narod i nemojte nam prodavati tezu o domaćinima i došljacima u BiH.

Ova država može napredovati pod samo jednim uvjetom a to je da su zadovoljni njeni konstitutivni narodi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci ali i ostali građani.

Napredak ove države želimo više od Vas jer smo mi Hrvati već građani Europske unije koja danas predstavlja ideal zaštite kolektivnih i pojedinačnih prava naroda što je preduvjet za svekoliki ekonomski i kulturni prosperitet.

Koordinacija udruga Domovinskog rata HZ-HB
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
1
7
8

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari