Dodaj komentar

Služba za zapošljavanje ZHŽ: 35 stranaca dobilo radnu dozvolu

ljubuski.info

Na području Zapadnohercegovačke županije, uz stanovnike Hrvatske i Srbije, žele raditi i Kinezi, Brazilci, Talijani, Turci, Nijemci, ali i Crnogorci.

Prema podacima Službe za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije, tijekom prošle godine Odjel za posredovanje zaprimao je zahtjeve i vršio izradu prijedloga za izdavanje radnih dozvola stranim državljanima.
Ukupno su tijekom prošle godine podnesena 35 zahtjeva za izdavanje radnih dozvola. Svi zahtjevi su pozitivno riješeni. Kvota dodijeljena od Ministarstva civilnih poslova za 2016. godinu nije prekoračena za proteklu godinu, navodi se u izvješću Službe za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije za prošlu godinu.

Nadalje se ističe kako je od spomenutih 35 dozvola njih pet izdano ženama, dok su 30 dozvola za rad tražili muškarci.
Zemlje iz kojih strani državljani dolaze raditi u BiH su Republika Hrvatska - 24 osobe, Srbija - 5, Turska - 1 osoba, Brazil - 1 osoba te je po jedna radna dozvola izdana za državljane Kine, Crne Gore, Italije i Njemačke, navodi se u spomenutom izvješću Službe za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije.

Od ukupno 35 izdanih radnih dozvola za strance tijekom protekle godine na području Zapadnohercegovačke županije, devet je novih, dok ih je 26 produljeno. Prema podacima Službe za zapošljavanje ZHŽ-a, ni jedna radna dozvola strancima nije poništena tijekom 2016. godine.

Kada je riječ o stručnoj spremi osoba koje su tražile radnu dozvolu u ZH županiji, najviše je onih sa završenim fakultetom, i to 14 osoba. S višom stručnom spremom dozvolu su tražila tri stranca, a sa srednjom stručnom spremom 13 stranaca.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
7
6
7

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto