Dodaj komentar

Jelić: Prozivaju nas oni koji se s nama nisu borili kada smo mi ginuli u Domovinskom ratu

ljubuski.info

General HVO-a i HV-a Zlatan Mijo Jelić izjavio je kako oni koji danas traže kazneno gonjenje zločinaca i zapovjednika iz redova tzv. A RBiH i jednak tretnam bojovnika HVO-a i boraca tzv. ARBiH, bivaju proglašeni izdajnicima.

Naime, Jelić je govorio na javnoj tribini "Kako se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH" u Metkoviću gdje je iznio podatke kako je tzv. ARBiH tijekom rata imala 331 logor, a protjerala je čak 170.000 Hrvata s teritorija koji je kontrolirala.

Etiketiraju nas izdajnicima

Također, govrio je i o odnosu aktualne hrvatske politike prema generalima HVO-a.
Nažalost, neki tvrde kako je sve ovo što govorimo podjela naroda, da svađamo Hrvate između sebe. Oni koji u hrvatskom političkom vodstvu traže da se institucionalizira problem nejednakog tretmana zapovjednika HVO-a i tzv. A RBiH, koji traže da se sustavno pomogne obiteljima optuženika HVO-a koji su u egzistencijalnim problemima, koji traže kazneno gonjenje zločinaca i zapovjednika iz redova tzv. A RBiH, bivaju etiketirani izdajnicima, kazao je Jelić.

Kazao je kako nas se poziva da se vratimo u BiH da se zajedno borimo, znajući da nad našim vratom visi optužnica i da bi nas na granici uhitili i odveli u neki od bosanskih kazamata. A kakvi su kazamati zna najbolje naš heroj Marko Maka Radić. Njegovo Bijelo Polje kod Mostara je jednom spaljeno od Srba, drugi put od tzv. A RBiH, a sad on služi kaznu od preko 20 godina za udruženi zločinački poduhvat zato što je oslobodio Bijelo Polje, istaknuo je.

Ne zajedništvu u službi politike

Jelić je kazao i kako se generale poziva da se zajedno danas borimo u BiH, i to nas pozivaju oni koji se zajedno s nama nisu borili kada smo mi ginuli u Domovinskom ratu.

Mi smo s ljubavlju ušli u obranu našega naroda u ratu, oni bi s ljubavlju morali djelovati danas politički u miru ne smije biti strančarenja, moramo se braniti istinom i zajedno, ali u istinskom zajedništvu, a ne zajedništvu u službi politike, kazao je Jelić na tribini u Metkoviću.

dnevnik.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
4
6
7

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto