Dodaj komentar

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost BiH dobilo novo rukovodstvo

ljubuski.info

Na redovitoj izvještajno-izbornoj skupštini Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, koja je sinoć održana u maloj galeriji Sv. Ante u Sarajevu, za novog predsjednika ove udruge izabran je prof. dr. sc. Hrvoje Milošević, a za dopredsjednike akademik Perica Vidić i akademik Ante Mišković.

Za pročelnika Odjela za društvene znanosti Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH izabran je dr. sc. Marijo Pejić, a za pročelnicu Odjela za umjetnost mr. sc. Snježana Mutapčić. Novi pročelnik Odjela za biološke, medicinske i biotehničke znanosti je prof. dr. sc. Jozo Ćorić, dok je za pročelnicu Odjela za matematičke, fizičke, kemijske i tehničke znanosti izabrana prof. dr. sc. Slavenka Vobornik.

Mr. sc. Goran Radoš u naredne dvije godine obnašat će dužnost glavnog tajnika.

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost osnovano je u ratnoj 1993. godini u Sarajevu, s ciljem organiziranja i unapređenja razvoja znanosti i umjetnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, poticanjem izrade znanstvenih studija, istraživačkih projekata, elaborata i sl.

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost BiH organizira znanstvene skupove, javna predavanja, koncerte i umjetničke izložbe, izdaje časopis i druge znanstvene, stručne i umjetničke publikacije, te surađuje s asocijacijama, akademijama znanosti i umjetnosti i obrazovno-pedagoškim institucijama u Federaciji BiH, Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
5
8
5

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari