Dodaj komentar

U Međugorju je velik utjecaj i međunarodnog karizmatskog pokreta koji je vrlo kontroverzan i od početka protukatolički.
Kad je taj fenomen prenesen među katolike, prvo polaganje ruku proizvelo je iste učinke na katoličkim studentima fakulteta Duquesne kao i kod protestanata. Jedan od njih je ispričao: "Tako sam bio radostan da sam se jedino mogao smijati dok sam ležao na podu. "Drugi je posvjedočio: "Osjećaj prisutnosti i ljubavi Božje je bio tako jak da se jedino sjećam da sam sjedio na podu u kapelici pola sata samo se smijući od radosti zbog ljubavi Božje. "I treći je rekao: "Kada su ruke bile položene na mene, odmah sam imao osjećaj kao da mi se cijeli prsni koš pokušava dići u glavu. Usne su mi počele drhtati, a mozak mi se počeo preokretati. Onda sam se počeo ceriti i nisam si mogao pomoći."
• Što te reakcije dokazuju?
Njihove nedolične reakcije otkrivaju dijaboličko uplitanje. Dok Sveti Duh daje red i kraljuje razboritost, zli duh, čak i kad je prerušen u anđela svijetla, uglavnom otkriva sebe nekom grotesknošću.

Sv. Vinko Ferrerski, u svojoj "Raspravi o Duhovnom životu", uči:
Prvo sredstvo protiv duhovnih napasti koje đavao zasadi u srcima mnogih osoba u ovim nesretnim vremenima, je da nemaju želju pripremiti se molitvom, meditacijom ili bilo kakvim drugim dobrim djelima, za ono što se naziva otkrivenjima, ili duhovnim iskustvima, izvan onoga što se događa u redovitom tijeku stvari, takva želja za stvarima koje nadilaze uobičajen red ne može imati nikakav drugi korijen ili temelj osim ponosa, preuzetnosti, uobražene znatiželje u onom što se smatra Božjim stvarima, i ukratko vrlo slabe vjere. Zato da kazni tu zlu želju Bog napušta tu dušu, i dozvoljava joj da padne u iluzije i napasti đavla, koji je zavodi, i predstavlja joj lažne vizije i isprazne objave. Ovdje imamo izvor većine duhovnih kušnji koje prevladavaju u sadašnjim vremenima; kušnje koje duh zla sadi u dušama onih koji bi se mogli nazvati pretečama Antikrista...

Ako u Međugorju nije riječ o Božjem djelovanju, bolje je da to što prije bude javno obznanjeno.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
2
4
1

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari