Dodaj komentar

Sve veći broj policajaca traži pravdu na sudovima

ljubuski.info

Samo u prošloj godini članovi Policijskog odbora za policijske službenike u Federaciji BiH morali su reagirati i raspravljati u 144 slučaja u kojima su rješavali probleme na koje nailaze policijski djelatnici.

Sjednice, ročišta...

Kad se spomene podatak da uz svaki pojedinačni predmet idu i stotine stranica pisanoga izvješća, može se zaključiti kako je riječ o kompleksnom i opsežnom poslu.

U izvješću spomenutog Policijskog odbora, koje je prihvatila Vlada FBiH, spominje se kako je ovo tijelo u 2016. imalo 32 sjednice, što znači da je imalo prosječno oko tri sjednice mjesečno. Od siječnja 2016. godine raspravljalo se o 280 točaka dnevnog reda, što u prosjeku predstavlja više od šest točaka na jednoj sjednici. Tom prilikom doneseno je 67 odluka, i to 14 onih kojima se poništavaju odluke Federalne uprave policije i predmet je vraćen prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak te 53 odluke kojima se žalba odbija, a žalbena odluka potvrđuje.

U prosjeku Policijski odbor je mjesečno donosio oko tri odluke očitujući se o pravima policijskih službenika. Odbor je na sjednicama donosio odluke odlučujući o internim natječajnim procedurama, naknadama za bolest, isplati otpremnine, godišnjem odmoru, određivanju plaće, povratu novčanih sredstava, prestanku radnog odnosa, eksternom premještaju, unapređenju i o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika.

Donesen je i značajan broj zaključaka koji su se odnosili na prikupljanje dokumentacije, povrat iste i slična pitanja vezana uz rješavanje radno-pravnog statusa policijskih službenika. U naznačenom razdoblju Policijski odbor morao se očitovati o 23 tužbe u sudskim postupcima koji se trenutačno vode pred Županijskim sudom u Sarajevu i pred Općinskim sudom u Sarajevu te nazočiti pred navedenim sudovima na 43 pripremna ročišta, glavnim raspravama ili na ročištima u povodu utvrđivanja mjere osiguranja.

Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
4
3
4

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto