Dodaj komentar

Potvrđene optužnice Tužiteljstva ZHŽ

ljubuski.info

Na službenoj stranici Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg je objavljen dokument s popisom potvrđenih optužnica do. 1.3.2017. godine.

Prenosimo potvrđene optužnice iz Ljubuškog.

Potvrđena optužnica protiv Bojana Blaževića iz Ljubuškog

Dana 30.1.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 8.12.2016. godine, podignuta protiv Bojana Blaževića sina Zorana, s prebivalištem u mjestu Mostarska Vrata b.bb, općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 1. u svezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332. st. 1. KZ F BiH.

Potvrđena optužnica protiv Stjepana Brkića iz Ljubuškog

Dana 27.2.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 20.2.2017. godine, podignuta protiv Stjepana Brkića sina Joze, s prebivalištem u mjestu Hrašljani-Ligat, općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 23. u svezi sa čl. 3 st. 1. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti ("Službene novine F BiH", broj 24/05) u svezi sa čl. 2. st. 1. KZ F BiH.

Potvrđena optužnica protiv Josipa Rose iz Ljubuškog

Dana 6.2.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 15.12.2016. godine, podignuta protiv Josipa Rose sina Ivana, sa prebivalištem mjestu Vašarovići, općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanja sigurnosti iz čl. 183. st. 2. KZ F BiH.

Potvrđena optužnica protiv Vencela Petrovića iz Ljubuškog

Dana 27.2.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 24.2.2017. godine, podignuta protiv Vencela Petrovića sina Martina, sa prebivalištem u mjestu Klobuk, Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Šumske krađe iz čl. 316. st. 2. u vezi sa st.1.KZ F BiH.

Potvrđena optužnica protiv Joze Hercega iz Ljubuškog

Dana 30.1.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 19.12.2016. godine, podignuta protiv Joze Hercega sina Ante, sa prebivalištem u mjestu Prolog b.b., općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 3. u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332. st. 3. KZ F BiH.

Potvrđena optužnica protiv Jurice Sušca iz Ljubuškog

Dana 10.1.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 22.12.2016. godine, podignuta protiv Jurice Sušca, sina Joze, sa prebivalištem u mjestu Cerno b.b., općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 23. u svezi sa čl. 3 st. 1. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti (S. novine F BiH" broj 24/05) u svezi sa čl. 2. st. 1. KZ F BiH.

Potvrđena optužnica protiv Stipana Mišetića iz Ljubuškog

Dana 3.1.2017. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena optužnica Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg od 22.12.2016. godine, podignuta protiv Stipana Mišetića, sina Ivana, sa prebivalištem u mjestu Grabovnik b.b., općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanja sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ F BiH.

Napomena:
"Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom."

Županijsko tužiteljstvo Široki Brijeg
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
8
6
3

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari