Dodaj komentar

Kino - iza staklene fasade će biti skrivena derutna građevina

ljubuski.info

Obnova gradskog kina ide jako sporo, iako je najavljeno kako će biti izgrađeno brzo na radost građana Ljubuškog, koji nisu gledali filmove više od 27 godina. Kino dvorane su svugdje u svijetu kulturološki svevremenski dijelić nacionalne emancipacije u zemlji, ali i kulturni razvoj nacije u korak sa svjetskom filmskom industrijom.

Politički pritisak na HDZ BiH i Nevenka Barbarića urodili su plodom pa su prije 6 mjeseci započeli radovi na njegovoj obnovi. Oko 300.000 KM treba izdvojiti JP Parkovi d.o.o, što je prvo poznato komunalno poduzeće koje će se baviti kulturom i umjetnosti, a kako se najavljuje baviti će se i muzejskom djelatnosti, bez obzira što njihov trenutačni radni kadar nije obrazovan na povijesti umjetnosti, te  filmskom i dramskom umjetnosti. Ostatak novca je donirala RH.

To nimalo ne čudi, jer je Ljubuški akademski uništena sredina, točnije društvo smo izvrnutih vrijednosti gdje neznanje uz sveopću korupciju i nepotizam razara društvene norme.

Građevinski radovi

Vizualizacijom trenutačnih radova, može se zaključiti da je projekt obnove kina nestručan i da u njega nisu implementirani građevinski trendovi, koje zahtijeva jedna moderna i ekonomična građevina kada su u pitanju sigurnost, funkcionalnost, te energetska učinkovitost.

Radi se o derutnoj građevini, koja je prije nekoliko godina statički opterećena desetinama tona betona, a nije poznato je li prethodno utvrđena njena sigurnost. U navedenom projektu nije jasna niti funkcionalnost kada je u pitanju djelatnost. Što je još uočljivije na površno i nestručno saniranu fasadu postavljaju se nosači za staklenu fasadu ispod koje će se događati temperaturni šokovi s velikim temperaturnim oscilacijama. To će na statiku zidne konstrukcije imati velik negativan utjecaj. Taj temperaturni utjecaj će biti mnogo snažniji od onih koji se događaju u prirodi.

Građevinski inženjeri šute, točnije s podsmijehom promatraju radove, koji će pojesti veliki novac, a za gotovo osiguranih 600.000 KM mogla se napraviti nova, modernija i kvalitetnija građevina.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
1
1
1

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari