Dodaj komentar

Branitelji ne vjeruju ni svojim generalima a pogotovo ne Vladi

ljubuski.info

Nakon dogovora u Vladi Federacije BiH, Koordinacija braniteljskih udruga i saveza u Federaciji odlučila je zamrznuti prosvjede bukući da je Vlada Federacija pristala tekst Zakona o izmjenama i dopunama zakona uputiti u parlamentarnu proceduru.
Time je, kako je kazano, ispunjen dio zahtjeva braniteljske populacije, zbog čega je odlučeno zamrzavanje prosvjeda, ali će Koordinacija pratiti poštuje li Vlada dogovorene rokove.

Nakon što je nazočnim braniteljima priopćena odluka o zamrzavanju prosvjeda, uslijedilo je bučno negodovanje, gdje su branitelji isticali kako premijeru i ministrima ništa ne vjeruju.

Jedan od zahtjeva bio je i da se nazočnim braniteljima obrati premijer Fadil Novalić, ali on to nije učinio. Pred branitelje je izašao resorni ministar Salko Bukvarević, ali, zbog općeg meteža, malo je tko imao priliku čuti što je imao za poručiti. Na ministrovu konstataciju da nije nadležan za isplate braniteljima, i da je to u resoru Ministarstva rada i socijalne politike, opet se čulo skandiranje "lopovi, lopovi".

Prosvjednici nisu imali riječi hvale ni za generale koji su sudjelovali u pregovorima, govoreći da su ih oni izdali.

Inače, mirnim okupljanjem pred Vladom FBiH branitelji su tražili su upućenje u parlamentarnu proceduru utvrđenog prijedloga Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju boraca u proteklom ratu.

Ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, najavili su kako će tražiti ostavku premijera FBiH Fadila Novalića i resornih ministara.

Bivši branitelji su, po tko zna koji put, poručili kako oni nisu socijalna kategorija, već da su svoje mirovine zaradili i da samo traže ono što im je oduzeto, a što im pripada.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
4
3
2

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari