Dodaj komentar

Nevenko Barbarić i korupcija

ljubuski.info

Korupcija nije kolač da se jede, ali jeste sredstvo za debljanje lisnica i računa u bankama, kupovanje nekretnina, a veliki broj hrvatskih političara iz BiH ima nekretnine i račune u Hrvatskoj, ali i u drugim europskim državama. I za to ne treba puno pameti, to stranka ne traži, već samo biti dijelić kriminalne skupine, koja to radi "zakonito" i organizirano, zar ne.

Pola sata borbe za korupciju na sjednici OV Ljubuški

Za Nevenka Barbarića korupcija je nešto sasvim normalno, ona ga je ostavila "čistom" na lokalnoj i županijskoj sceni, pročistila mu je političku dušu i osvjetlala djelo. Da, ali samo on tako misli. Na žalost to nije istina. Nevenko Barbarić je umočen do vrha najviše vlasi na tjemenu. To pokazuju nedjela politike kojoj pripada i to na općinskoj i županijskoj razini. O Tihomiru Kvesiću, predsjedniku OV Ljubuški je iluzorno trošiti riječi, riječ je o osobi koja ne može obnašati navedenu niti mnoge druge funkcije, jer je neodgojen, nedovoljno obrazovan, a politički neodgovoran i kao takav predstavlja samo osobu iz posluge Nevenka Barbarića. Ni jedan ni druge ne žele javni dijalog i polemike, već zlorabe svoje položaje.

Korupcija u općini Ljubuški

Od dolaska na mjesto načelnika korupcija u općini cvjeta, a za potrebe vlastite pozicije Barbarić troši suradnike. Zadnji potrošeni kandidat je Ante Mišetić - Sova, koji je smjenjen bez odlučivanja u tijelima stranke. Mišetić šuti, jer je politički nejak i zadovoljan je "mrvicama", pa dok traje neka traje.

Evo nekih projekata u općini Ljubuški od 2005. godine, koji vrve od kriminala i korupcije:

 • dodjela zemljišta poduzeću Nativa;
 • izgradnja vodovoda;
 • odluka o potrazi za strateškim partnerom JKP Ljubuški d.o.o. 2008. godine;
 • dovođenje poduzeća ALBA;
 • javne nabavke u općini;
 • zapošljavanja u općini;
 • oduzimanje djelatnosti JKP Ljubuški i davanje poduzećima ALBA-i i JP Parkovi d.o.o.;
 • financiranje poduzeća ALBA iz općinskog proračuna;
 • duhanska stanica, platnara;
 • dug JKP Ljubuški se povećao na 10.600.000 KM;
 • krivotvorenje dokmenata;
 • podizanje kredita kršenjem zakona F BiH...itd

Za svaki navedeni podatak postoje relevantni dokumenti. Na sjednici OV Ljubuški, bistrooki predsjednik je kazao, možete pričati što hoćete, ali nitko nikada nije procesuiran. Ne može ni biti jer se kriminal Nevenka Barbarića njegovim intervencijama zataškava od MUP-a ZHŽ do Tužiteljstva ZHŽ, kojeg vodi Vesna Ćavar.

Općinski vijećnići bi trebali načelnika i prvog čovjeka županijskog HDZ-a, upitati zašto je skriveno svjedočenje Dobroslava Bukmira pred istražiteljima MUP-a ZHŽ u slučaju Nativa, kojeg je navedeni vijećnik dao prošle godine u Upravi policije. Valjda se isto našem hrabrom i čistom načelniku isto nije svidjelo, jer ukazuje na njegov kriminal i korupciju.

S toga bi dobro bilo da hrabri načelnik organizira javnu tribinu o stanju u općini gdje je na ozbiljna službenička mjesta postavljao političku i obrazovnu nejač, neobrazovane diletante s koje je usmjeravao u provođenje nezakonitih radnji. Istima je doslovno zapovijedao, a oni ga slušali do propasti općine i izigrani smjenama, potrošeni kao papir očajavaju zbog osiromašenja dostojanstvom i ljudskosti, a Ljubuški i Ljubušaci - tko vas šiša!

Stanje u općini pokazuje izvještaj Ureda za reviziju institucija u F BiH. Ono je katastrofalno s kriminalom provedenim po scenarijima iz najvećih amerićkih krimića.

Kriminal u ZHŽ

Nevenko Barbarić je predsjednik ŽO HDZ BiH, pa je tako odgovoran za stradanje ove županije od politike, kriminala i pljačke od strane stranačkih dužnosnika. Upravo korumpirani političari iz HDZ BiH, koje Ćović gotivi javno, a kudi potajice, su krali gorivo, ne plaćali doprinose, kupovali nekretnine, automobile za svoj gušt, razorili financije... Svjedoci smo 7 godina negativnih izvješća, a kad narod sazna što se i kako financiralo šlagirat će se. Ta "idila" u HDZ BiH je fiktivna, za nju snosi veliku odgovornost Dragan Čović, koji je morao prihvatiti Barbarićevu ponudu za odlaskom, a ne samo reći: "Pa idi već jednom!"

Kada nije uspio postati zastupnik u Hrvatskom saboru, pričuvna opcija je bilo ostati na poziciji načelnika, pa ponovno slijedi peglanje obraza i, kako kažu informacije, Barbarić se priprema za ministriranje ili u županijskoj ili federalnoj razini, jer je stranka sigurna da će osvojiti vlast. Što je cilj takve vlasti? Popaliti uništeno, valjda!?

Korupcija i kriminal na razini županije:

 • uništene financije županije - ministri Radoslav Luburić (protiv kojeg će biti uskoro podignuta optužnica) i Toni Kraljević: dug ZHŽ od 105.000.000 KM s dugovima javnih poduzeća i ustanova, neplaćeni doprinosi od 2010. godine, dugovi MUP-a ZHŽ od 8.800.000 KM, nezakonite javne nabavke, pljačka goriva, ogromna reprezentacije... ;
 • uništeno obrazovanje s ogromnig dugovanjima osnovnih i srednjih škola;
 • korupcija u zapošljavanju;
 • u županiji nema niti jednog investicijskog projekta, niti će ga doskora biti...
 • kriminal u MUP-u čiji je svjedok Nevenko Barbarić i naravno možemo u nedogled....;
 • dug ZZO ZHŽ mjeren milijunima KM;
 • uništene Ljekarne s dugom od 5.600.000 KM, kojeg će vratiti ZHŽ;
 • uništena Agencija za privatizaciju s dugom od 500.000 KM...;
 • korumpirana javna uprava s osobama s lažnim diplomama...

Uz to načelnik Nevenko Barbarić bi trebao odgovoriti je li sudjelovao u progonima pojedinaca i njihovih obitelji, stranački prijatelji su potvrdili da jeste, a sve je to slučaj za ocjenjivanje morala i ljudskog kredibiliteta Nevenka Barbarića.

I na sve ovo treba ponoviti galaktičnu izjavu Tihomira Kvesića, osobu iz posluge, moralne uspravnice načelnika Barbarića - pa nitko nije procesuiran, čiji dometi ni blizu nisu na razini potreba četvrtine Vitine, a kamoli općine Ljubuški.

Manipulacije oko Muzeja na Humcu samo su refleksija jednog karaktera, koji i svetinje koristi za osobnu zaštitu.

S toga načelniče što prije javna tribina, televizija, radio, treba ti praviti društvo da nisi sam, jer se uvijek zaboraviš i dopušteno ti je pozvati cijelu momčad, koja bi te mogla zamjeniti kad se umoriš.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

4
6
4
4

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto