Dodaj komentar

Lažni prorok predstavlja se učiteljem jedne božanske objave za koju tvrdi da ju je on sam primio, ali koja nije u skladu sa Svetim pismom i s Tradicijom. On navješćuje novo Evanđelje i zahtijeva za njega vjersku poslušnost koja pak pripada Evanđelju koje je jednom dano. – Nasuprot tome postoji dakako i pravo proroštvo koje je od Boga nadahnuto. Što je Gospa prorokovala djeci u Fatimi, bilo je istinsko proroštvo. Nakon temeljitog ispitivanja mjesnog povjerenstva, koje je biskup imenovao, priznata su tamošnja ukazanja naše Gospe. A ipak, premda je Crkva preispitala i proglasila autentičnima, nijedan katolik nije obvezan vjerovati u to, to uopće nije nužno za spas duše. To pokazuje razliku prema Evanđelju u koje je itekako nužno vjerovati da bismo se spasili.
Koliko su se god blagoslovljenima pokazala ukazanja drage Gospe u Fatimi i Lourdesu, toliko su se štetnima pokazala mnoge neozbiljne privatne objave u kojima navodno Isus, Majka Božja ili Bog Otac govore svijetu. Danas se susrećemo s fenomenom velike učestalosti takvih događanja. Kako se trebamo ponašati, rekao nam je naš Gospodin: „Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane Eto, prorekao sam vam. Reknu li vam dakle: 'Evo, u pustinji je!', ne izlazite; 'Evo ga u ložnicama!', ne vjerujte.“ (Mt 24,24)

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
7
7
3

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto