Dodaj komentar

Milas: "Dolazak papinog izaslanika je poraz mostarskog biskupa"

ljubuski.info

Dok Međugorje iščekuje dolazak papinog izaslanika, mostarski biskup msgr. Ratko Perić ponovno je uznemirio duhove ustvrdivši kako se u Međugorju Gospa nikada nije ukazala. Smatra da je riječ o manipulacijama vidjelica i svećenika, a naveo je i "dvoznačne pojave".

Iako je u Međugorje trebao stići početkom ožujka, njegov je dolazak odgođen za kraj mjeseca, a šturo priopćenje Apostolske nuncijature ne otkriva što se konkretno dogodilo, je li došlo do zabune u terminu dolaska ili je posrijedi nešto drugo.

Dalibor Milas slaže se kako je zadaća izaslanika Hosera izrazito pastoralnog karaktera te se neće miješati u posao vatikanskog povjerenstva, kojemu je zadaća provjeriti autentičnosti eventualnih ukazanja.
"Ne sumnjam da Hoser dolazi u Međugorje s već pripremljenim rješenjem, koje bi Međugorju trebalo donijeti veću dozu toliko potrebne transparentnosti i sustavnosti", kaže Milas.

Dodao je kako izjava biskupa Perića nije nikakva epohalna novost.
"Njegov skoro pa radikalni stav o Međugorju uvijek je bio isti. Ne ulazeći u samu narav Međugorja kao eventualnog mjesta nadnaravne i, to se uvijek mora naglasiti, privatne objave, teško je ne primijetiti da je Perić nevjerojatno ustrajan u svojoj borbi protiv nečega ili nekoga. Da je kojim slučajem na njegovom položaju bio netko tko zna voditi dijalog, tko se malo više vodi razumom, a malo manje emocijama i vlastitim ponosom, te tko ne trati svoju službu obračunavajući se sa svima onima koji se ne slažu s njim, možda bi se neki problemi, koji već duže vrijeme postoje u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, davno riješili. Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa zapravo njegov poraz i da je on toga itekako svjestan", zaključio je Dalibor Milas.

dnevnik.hr
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
8
3
5

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari