Dodaj komentar

Porastao broj darivatelja krvi

ljubuski.info

U Ljubuškome je upriličena akcija dragovoljnoga darivanja krvi, koju su organizirali Crveni križ Ljubuški i Transfuzijski centar SKB Mostar. Odazvalo se 39 darovatelja, a krv je dalo njih 29.

Među darovateljima je bio i bivši ljubuški nogometaš Damir Vučić.
"Krv sam davao više puta, posebice kad je nekomu trebalo za operaciju, a službeno ovo mi je treći put da dajem. Ovim se postaje humaniji čovjek i pozvao bih mlade osobe da se uključe kako bi se tradicija nastavila", kaže Vučić.

Zikret Kobilica je iz Kaknja, a u Ljubuškom radi kao sezonski radnik već šestu godinu.
"Ovo mi je 26. put da darujem krv, a dajem je za suprugu svoga prijatelja iz Ljubuškoga, koja ima rak dojke i ide na operaciju - objašnjava Zikret".

U Crvenom križu zadovoljni su odzivom i brojem prikupljenih doza krvi u posljednje vrijeme.
"Ovo je prva građanska akcija darivanja krvi u ovoj godini, sljedeća će biti početkom travnja za srednjoškolce i onda redom ostale, tako da ih bude ukupno šest godišnje. Prošle godine imali smo osam akcija i prikupili smo 371 dozu, što je iznimno veliko povećanje, budući da smo 2015. prikupili malo više od 200 doza", kaže Mladenka Vukšić, tajnica Crvenoga križa Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
7
7
4

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto