Dodaj komentar

Ante Zelić najbolji u gađanju glinenih golubova

ljubuski.info

Vedro, sunčano a prohladno jutro dočekalo je lovce 19. veljače pred sami početak održavanja tradicionalnog završnog lova, hajke na predatore kod Tomislavgrada, u organizaciji lovačkih udruga "Vran" Tomislavgrad i "Zavelim" Roško Polje.

Nakon što je sa zbornih mjesta upućeno par riječi od predsjednika društava, pozdravnih poruka i zaželjene dobrodošlice gostima kojih je bilo sa svih strana BiH, Hrvatske pa čak i vjernih članova "Zavelima " iz Njemačke, krenulo se u hajku.

Nakon rasporeda, lovci se uputiše u lov s ciljem da se pokrije koliko je moguće Grabovica i pokuša odstrijeliti što više predatora kojih je poprilično puno u terenima.

Snijeg koji je dan prije obijelio teren davao je naznake da bi lov trebao biti uspješan.

Tihu zoru poremetiše pucnji iz sačmarica odmah nakon polaska pogoniča, mobiteli su zvonili na sve strane obavještavajući da su tragom uočeni vukovi pa ubrzo i vijest o ranjavanju jednog primjerka pa zatim i pucnjem u Roškom Polju od Ivana Ljubasa i odličnim odstrijelom zrelog mužjaka koji je po procjeni 40-45 kg težak, starosti 6-7 godina.

Ivanov vrijedni trofej je na zbornom mjestu u Rogovima preparator "Roko" iz Imotskog odmah pripremio za rad.

Završetkom hajke u 12,00 sati i dolaskom na "Rogove" upriličen je ručak, a podaci govore o vrijednoj sliki ulova - odstrijeljeno je 10 lisica i vuk koji je mamio sve nazočne, koji su se slikali sa ovakvim primjerkom.

Nakon zajedničke fotografije, uslijedili su ručak, pa tradicionalno i sportske igre.

Organizatori su osigurali vrijednu tombolu na hajci Garmin Gps za pse koju je osvojio Frano Marinčić, mladi lovac Lovačke udruge "Vran" Tomislavgrad.

Potezanjem konopa na skliskom terenu najspretniji i najjači su bili dečki iz sekcije "Kazaginac" udruge Vran.

U gađanju glinenih golubova u jakoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Ante Zelić Zela iz Ljubuškog.

Veselo društvo, ganga, bećarac, harmonika, pjesma trajalo je sve do kasnih sati u odličnoj atmosferi, a navodi se kako se okupilo 320 ljubitelja ovog hobija.

Budući da su se razišli u najvedrijem raspoloženju organizatori su imali samo pozitivne dojmove te su tvrdili kako im je ovo vjetar u leđa da slijedeću hajku dočekaju u još većem broju.

Lovačka udruga Vran
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
9
8
4

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto