Dodaj komentar

Branitelji namjeravaju kupiti hotel u kojemu je osnovana Herceg-Bosna

ljubuski.info

Glavni odbor Udruge organizatora otpora HVO u BiH namjerava prikupiti novčana sredstva za sredstava za kupovinu hotela u Grudama koji za njih ima povijesno značenje.

Naime, u ovome hotelu koji je sada na prodaju, 18.11.1991. godine utemeljena je Hrvatska Zajednica Herceg-Bosna kao politička organizacija koja je imala za cilj štititi sveukupne interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Isto tako, 28.08.1993. godine u hotelu Grude na temelju Owen-Stoltenbergovog mirovnog ugovora proglašena je Hrvatska Republika Herceg-Bosna.

Sve bitne političke odluke za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini donijete su u hotelu Grude i za nas organizatore otpora ovaj hotel ima povijesni značaj i željeli bi ga sačuvati kao nacionalni spomenik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

Pozvali su sve hrvatske branitelje i domoljube, posebice hrvatske udruge proizišle iz Domovinskog rata, sve hrvatske političke stranke koje su okupljene u Hrvatskom Narodnom Saboru kako bi "podržali ovu inicijativu da hotel u Grudama postane nacionalni-memorijalni centar u kojem će se njegovati sve vrijednosti koje baštini hrvatski narod iz svoje burne povijesti".

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
5
8
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto