Dodaj komentar

Polaganje vijenaca za sve pobijene franjevce i puk Božji

ljubuski.info

U sklopu obilježavanja "Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk" u ponedjeljak su u Širokom Brijegu brojna izaslanstva na Trgu širokobrijeških žrtava položili vijence i zapalili svijeće.

U ime Županije Zapadnohercegovačke vijence su položili predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Ante Mišetić, gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje grobišta Širokog Brijega Pero Kožul; u ime Hrvatskog narodnog sabora član Predsjedništva HNS-a i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a Ilija Vrljić i u ime Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Hrvoje Mandić.

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske činili su pomoćnik ministra Stjepan Sučić i Ivana Paltrinieri.

Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske zakonodavne i izvršne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna "Lijepa naša" te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator "Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće" fra Miljenko Mića Stojić.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Vlada ZHŽ
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
8
7
1

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari