Dodaj komentar

Prikupljena pomoć i za obnovu doma obitelji Matijašević u Vašarovićima

ljubuski.info

Da društvene mreže mogu biti itekako korisne pokazuje humanitarna akcija pokrenuta u skupini "Pokaži srce Bosno i Hercegovino", koja je uspješno prikupila pomoć i za obnovu i uređenje doma obitelji Marija i Ljilje Matijašević u Vašarovićima, inače stalnim korisnicima socijalne pomoći. Naime, ova obitelj je 5. prosinca dobila još jednog člana, djevojčicu Jadranku koja je malo uranila s obzirom da je termin porođaja bio planiran na dan Božića, a samu akciju pomoći pokrenula je Dragana Nižić-Prce, glavna administratorica Facebook stranice ove humanitarne skupine. Dragana je uspjela pokrenuti i ostale dobre ljude, koji su u samo dva tjedna svojim donacijama omogućili da se izvedu osnovni radovi na kući i oko nje, kako bi je osposobili za dolazak novog člana obitelji Matijašević.

Dragana Nižić-Prce, koja svakodnevno, unatoč svojim obvezama, dolazila u Vašaroviće iz Domanovića gdje živi, kako bi se sve uspjelo završiti na vrijeme, ukratko je objasnila kako je tekla akcija prikupljanja pomoći:
"Namjera mi je bila osigurati osnovne stvari za dolazak bebe, odjeću, krevetac, pelene… Međutim, nakon što su se uključili mještani i iseljenici s ovog područja, individulanim donacijama, koje su iznosile od 20 do 50 KM, prikupili smo 13.500 KM. Značajno je spomenuti i privatne tvrtke, koje su donirale PVC otvore, keramiku za kupatilo, boju za zidove i slično, a oni su htjeli ostati anonimni. Jedan dio fizičkih poslova urađen je na volonterskoj osnovi, dok smo ostalo platili novcem od prikupljenih donacija. Od preostalih sredstava kupili smo namještaj i ostale potrepštine neophodne za normalno funkcioniranje svake obitelji. Napominjem da se u akciju uključila i Mjesna zajednica Vašarovići te Ministrastvo financija ZHŽ-a."

Obiteljska kuća Matijašević, koja je u potpunosti obnovljena, nije imala sanitarni čvor niti podove u pojedinim prostorijama, te je bilo potrebno izvršiti cjelokupnu rekonstrukciju objekta.

Dragana Nižić-Prce kaže kako ima namjeru djelovati i dalje te je pozvala sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da na soj način iskažu spremnost u pružanju ruke onima kojima je to najpotrebnije.

pogled.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
5
6
9

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto