Dodaj komentar

Luburić jedini krivac za neplaćanje doprinosa!?

ljubuski.info

Je li neplaćanje doprinosa i poreznih dugovanja od strane Vlade ZHŽ od 2012. - 2015. godine bio isključivo hir i samostalna odluka bivšeg ministra Ministarstva financija ZHŽ Radoslava Luburića iz Studenaca? Je li to bio usmeni dogovor s premijerom Zdenkom Ćosićem i ostalim ministrima ili Zdenko Ćosić i ostali ministri o tome nisu imali pojma, pokazati će vrijeme.

Ali, prema sadašnjim saznanjima nikakvog pisanog akta u Vladi ZHŽ da se doprinosi u navedenom periodu ne uplaćuju nema, pa se u pravnim krugovima čuje kako će zbog toga odgovornost pasti samo na Radoslava Luburića.

Da bude još gore, izgleda da bivše kolege Luburiću okreću leđa, što pokazuje jedan mali isječak iz sljedećeg dokumenta u kojem stoji da je za plaćanje doprinosa odgovorno samo Ministarstvo financija ZHŽ:

Čak se doznaje da postoje izjave u kojima odgovorne osobe u bivšoj Vladi ZHŽ i drugim institucijama (članovi HDZ BiH) navode da nisu imale pojma da Ministarstvo financija, odnosno Radoslav Luburić ne uplaćuje doprinose i druga porezna dugovanja sukladno federalnim zakonima, pa tako niti ne osjećaju odgovornost.

Obzirom na visinu poreznih dugovanja za ovo kazneno djelo je predviđena kazna zatvora u trajanju od minimalno tri godine.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
9
4
9

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto