Dodaj komentar

Mate Šimić Dolkić uz visoke mjere osiguranja doveden u Ljubuški

ljubuski.info

Mati Šimiću Dolkiću osuđenom na 13 godina zatvora zbog organiziranog kriminala i prijetnji bivšem komesaru policije MUP-a ZHŽ-a, ovaj put se sudi zbog krivotvorenja isprave

Mate Šimić zvani Dolkić (1969) iz Gruda koji izdržava 13-godišnju kaznu zatvora, u utorak je iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica doveden u Općinski sud Ljubuški uz visoke mjere osiguranja.

Doznaje se da je Šimić doveden zbog drugog kaznenog djela na glavnu raspravu u Općinski sud. U Županijskom tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije potvrđeno nam je da se Šimiću sudi zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Osim njega, na optuženičkoj je klupi i njegova supruga Dragana. Nakon ročišta, Šimić je vraćen u KPZ Zenica.

Podsjećamo, Mate Šimić i njegov brat Blago (1976) osuđeni su u Sudu BiH na 13, odnosno osam godina zatvora.

U Sudu BiH su osuđeni zbog organiziranog kriminala (skupinu organizirao Mate) i prekograničnog krijumčarenja drogom, neovlaštenog posjedovanja droge s ciljem daljnje prodaje, držanja eksploziva, a stariji od braće i za prijetnje tadašnjem policijskom komesaru MUP-a ZHŽ-a Zoranu Galiću.

Žalbeno vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostupanjsku presudu Suda BiH u studenom 2014. godine kojom su osuđeni na ukupno 21 godinu zatvora zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj skupini koja je krijumčarila drogu, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, te ugrožavanja sigurnosti.

Mate Šimić je zbog organiziranog kriminala i krijumčarenja droge dobio 10 godina, 3 godine za posjedovanje droge, oružja i eksplozivnih materija, dok mu je za planiranje ubojstva tadašnjeg komesara MUP-a ZHŽ-a Zorana Galića, današnjeg direktora Granične policije, određena kazna od šest mjeseci, te mu je u konačnici izrečena jedinstvena kazna od 13 godina. Njegovom mlađem bratu Blagi je određena jedinstvena kazna od osam godina.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
8
5
6

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari