Dodaj komentar

Čović o trećem entitetu: "Zaštititi jezgru Hrvata u BiH"

ljubuski.info

"Eventualnim formiranjem trećeg entiteta neće doći do podjele unutar bh. Hrvata, a entitetu bi bili i Hercegovina i Posavina i dijelovi središnje Bosne i Žepče", kazao je, tijekom gostovanja na Našoj TV, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Dodao je da, kakva god bude organizacija prostora, netko će uvijek ostati izvan tog kruga.
"O njima ćemo voditi posebnu brigu. Gdje god stanuje bar jedan Hrvat, njemu se treba posvetiti pažnja. Ali to nas neće spriječiti da zaštitimo jezgru Hrvata u BiH, da ljudi ostaju ovdje i da se ne raseljavaju", rekao je Čović, te je dodao da je uvjeren da će se pitanje izbornog zakonodavstva riješiti do kraja siječnja ove godine.

Dodao je kako će izmjene Ustava BiH biti dosta teške jer je za njih potrebna dvotrećinska većina, ali da je izmjene izbornog zakonodavstva moguće provesti.
"Tako ćemo provesti i sudske presude poput Sejdić-Finci, apelaciju Bože Ljubića o načinu izbora izaslanika u domove naroda te presudu za Mostar", kazao je predsjednik HDZ-a BiH, te dodao kako presuda Sejdić-Finci nema veze s hrvatskim pitanjem.

"U ovoj godini trebamo riješiti pitanje izbornih pravila kako bismo se u 2018. godini mogli baviti se životnim pitanjima. Uvjeravam vas da se više nikad neće održati izbori prema pravilima koja ostavljaju mogućnost da netko drugi izabere hrvatskog člana Predsjedništva ili još gore, izaslanike u domovima naroda", rekao je, između ostalog Čović.

Kazao je i kako Stolac i Mostar doživljava kao hrvatski prostor.
"Ali to ne znači da te sredine Bošnjaci i svi oni koji tu žive ne trebaju doživljavati kao svoj prostor", kazao je Čović.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
1
9
4

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto