Dodaj komentar

Kakav križ nosi Dragan Čović?

ljubuski.info

"Meni je jasno da moram nositi taj križ predvođenja Hrvatskog naroda i…" Kazao: Dragan Čović.

Ova izjava Dragana Čovića je sramota Hrvata u BiH. Tako licemjerno, neobazrivo i grubo uvrijediti Hrvatski narod, a osobito našu Crkvu i žrtvu Isusa Krista dokazuje krah političke i ljudske moralnosti.

Okrene li se Dragan Čović ikada iza sebe u ovom praktičnom svijetu i vidi li on milimetar ispred sebe?

Možda smatra da iza sebe u praktičnom svijetu ima sigurnu pozadinu, da njegova djela ostaju kao temelj sutrašnjici Hrvata, kako se posljedice njegovih djela svijetle i društveno uzorne, pa se siguran u sebe ne želi niti krajičkom oka okrenuti ili možda želi što prije zakamuflirati blisku prošlost i pobjeći od nje.Iz te bliske prošlosti, upravo ovakva kakva jeste, nema nam u bliskom vremenu dobre sutrašnjice, pa najvjerojatnije Čović ispred sebe ne gleda niti u duljinu jednog jedinog milimetra.

Nebitno je hoće li on izjavljivati kako je dobar s kardinalom, provincijalima, fratrima i drugim svećenicima, jer su to izjave od danas do sutra s ciljem pranja vlastitog obraza i varanja čitača i slušatelja u cilju političke opstojnosti, već je zabrinjavajuća umišljenost da je on sadašnji prorok i svetac, koji sebe vidi kao žrtvenika pod teretom sadašnjeg križa Hrvata u BiH čime prlja obraz jednog naroda u BiH.

Križ za čovjeka je znao nositi i nosi samo jedan, a to je Krist. Isusov križ je krvava stvarnost i smrtna žrtva, čin božanskog sebedarja i ljubavi za spas svih ljudi. Vjerom u križ čovjek vjernik pokušava i uspijeva prihvatiti i nositi svoje životne križeve, na svojim brojnim križnim putovima. A pouzdati se u Dragana Čovića i njegovu mišićnu masu, jer produhovljenosti nema, i čovjeka koji "noseći križ predvođenja Hrvatskog naroda" materijalno oplemeni unaprijed deset koljena, predstavlja općehrvatsku sramotu.

Je li se Čović ikada zaustavio u molitvi, napravio prostor u duši da čuje Boga koji govori po savjesti i svojoj riječi i je li mu srce zatreperilo kada čuje da se ljudi iseljavaju iz rodnog kraja, kada gledaju kako im propada rodni grad, županija, kada se društvo razara i sutrašnjica postaje neizvjesna? Prosto sumnjam!Nije, a niti će odgovoriti fra Žarku Iliću na pismo s pitanjima o Hrvatskoj sadašnjosti i budućnosti. Je li svjestan njegove ljudske i fratarske veličine i je li pismo odmah bacio u kakav koš za otpatke?

Zato ćemo mu pitanja još jednom ponoviti kako bi zastao i u svojoj psihologiji shvatio da mora pronaći vrijeme da na njih odgovori. To bi bila jedna mala žrtva za koju treba izdvojiti trun savjesti.

Pitanja fra Žarka Ilića

  • Je li naša stranka koja godinama ne zna za naše zatvorene ili osuđene branitelje? Koja nije osigurala stvarni popis naših branitelja, a istodobno omogućila ratnim bjeguncima, trgovcima ili papirnim "bolesnicima" upis braniteljskog staža! - A ipak nijedan od tih ne zna gdje je, kad i s kim bio na bojištu?!?
  • Zar se ne smiju branitelji svake stvarne postrojbe bar nakon dvadeset godina pozvati u svoje općinsko središe na javnu smotru sa svojim ratnim zapovjednicima?!? Stvarni branitelji se toga ne boje! A tko im to ne da?
  • Koja ne stane u zaštitu našeg biskupa, koji je digao glas protiv progona i uništenja hrvatskog naroda u jednom tisućljetnom dijelu naše Domovine?!?
  • Koja na odgovorne položaje postavlja neodgovorne osobe?
  • Koja javna radna mjesta potajno osigurava "svojima" bez obzira na njihovu sposobnost?
  • Koja na radna mjesta i na društvene položaje bez javnog natječaja postavlja osobe s kupljenim diplomama, dok istodobno pet do deset godina uzalud čekaju posao siromašni mladići i djevojke s gorko zarađenim diplomama?
  • Je li to naša stranka ...?!? Ili je?!?
Ti.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
1
2
9

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari