Dodaj komentar

Kraljević novi predsjednik HDZ BiH Ljubuški

ljubuski.info

Dogodilo se ono što se danima špekuliralo unutar HDZ BiH Ljubuški, ali i u javnosti. Nakon ostavke predsjednika HDZ BiH u Ljubuškom, Ante Mišetića Sove u stranci se tražila pogodna osoba koja će stati na upražnjeno mjesto vođe. Narušeni imidž stranke koji je rezultat niza afera koje su potresale Ljubuški, Županiju, ali i Federaciju teško je popraviti bez temeljitog pospremanja kadrova koji su je do toga doveli.

Karizma Barbarićeva kriminala

Imidž stranke je narušen s čime se slaže i većina članstva HDZ BiH Ljubuški i javnost, zbog upornog i bezglavog inzistiranja Nevenka Barbarića da ministar MUP-a bude Zdravko Boras. Isti je svojim aferama nanio toliko veliku štetu, da će biti jako teško popraviti.

Da se popravi imidž stranke HDZ BiH Ljubuški, ali i s tim izborom poljuljani imidž Nevenka Barbarića, za koga svi politički analitičari i javnost tvrde da je bez obzira na novi načelnički mandat, koji je osvojio pod sumnjivim okolnostima, politički mrtvac, trebaju korjenite kadrovske promjene, a kadrova HDZ BiH nema, jer stranka pliva u kriminalu. “Odrađivanje“ četvrtog mandata za njega je samo gorka nužnost, koju je učinio samo radi toga da „posuši“ sve afere koje mu prijete progonom.

On nema ideje niti vizije da stvari što se ekonomije tiče u ljubuškom promijeni, jer investitori, što je nažalost gorka istina, upravo zbog njega zaobilaze Ljubuški. Njegov dugogodišni izuzetno loš izbor suradnika, pomoćnika svima nama je jako dobro poznat, stavljanjem članove Mladeži HDZ BiH na direktorska, savjetnička i upravljačka mjesta strmoglavio je općinu u negativnom smjeru i prema trendu iseljavanja. Usput iako je predsjednik županijskog odbora HDZ BiH, ne pamti se zadnja održana sjednica, pa prema tome narušeni su odnosi prvenstveno sa Širokim Brijegom.

Ta njegova osobna netrepeljivost, egocentrizam vode Ljubuški u izolaciju, a posljedicom takovog sebičnog upravljanja Ljubuški stavlja, nažalost, na začelje u ZHŽ.

Zašto je izabran Kraljević?

Zbog toga, uvidjevši da se sa ovakvom politikom više ne može, jer je imidž Nevenka Barbarića nakon lokalnih izbora oslabljen i zbog čega je isti vidno nervozan, frakcije unutar HDZ BiH (jer oporba kao da ne postoji) pokušavaju iza kulisa, između božićnih i novogodišnjih blagdana, odigrati igru na način da barem ublaže poziciju, stavljanjem novog predsjednika HDZ BiH, aktualnog ministra financija u Vladi ŽZH Tonija Kraljevića.

Kraljević, za razliku od Ante Mišetića Sove, prihvatljivija je osoba koja ipak ima određene prednosti  kao što je elokventnost i specifični osobni estetski imidž do koga mu je stalo, kojeg fura. Isti ima i razvijeni medijski nastup s obzirom da je dugogodišnji novinar i bivši direktor Radija Ljubuški. Međutim, stranački kuloari ipak smatraju kako pored ovih nabrojanih karakteristika Toni Kraljević nema karizmu vođe, kako nema čvrsti stav za vođenje stranke, te da se ništa bitno, osim kozmetičkih promjena neće dogoditi, jer opet ostaje u sjeni “velikog vođe“ Nevenka Barbarića.

Pravu šansu imao bi kad bi stvorio potpuno novu ekipu koja je prije svega moralna, potom sposobna sa jasnom vizijom kuda dalje. Šansu da nešto promijeni imao bi možda kada bi se ostvarile, kažu izvori iz vlade ŽZH, smjena ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa, zbog najnovijh događanja između Vlade ŽZH, vezane za otpis milijunskih dugova Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH. Novu ekipu novi predsjednik stranke HDZ BiH Ljubuški, objektivno ne može stvoriti jer oko njega okupljeni stoje isti članovi mladeži (David GrbavacVedran MarkotićViktor Grbavac itd.), koji su u kratkom vremenu „svoje vladavine“ pokazali svoju skromnu političku snagu.

Ne smije se zaboraviti njegovo predsjednikovanje Općinskim vijećem i svih afera koje su tada nastale s milijunskim problemima u Ljubuškom. Znači i on nije mario za društvo u općini i narodno imanje.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
7
6
5

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari