Dodaj komentar

Ljubušanke bi trebale sudjelovati više i bolje u politici

ljubuski.info

Zašto je malo žena na važnim društvenim položajima u Ljubuškom nije baš lako odgovoriti. Iako je muškaraca i žena podjednako, malo ih je na političkim i ravnateljskim pozicijama, bez obzira što na izbornim listama zauzimaju gotovo 40% pozicija, veliki broj ih je akademski obrazovan, istina je da ih nema.

Točno je da niti "nježnije" društvene djelatnosti u Ljubuškom nisu razvijene, gdje bi "zgodnije i priličnije" bilo vidjeti žene, jer muškarci u kulturi i društvenim djelatnostima i nisu postigli neke veće rezultate, ali ne može se kazati da žene ne mogu uspješno voditi i i upravljati na izgled više odgovornijim pozicijama.

Možda bi one ipak odgovornije upravljale, više vodile računa o zakonitostima rada, usmjerile društvene tijekove u pozitivnije vode.

Jesu li političke stranke previše hercegovački patrijarhalne?

U HDZ BiH u Ljubuškom žena nema u politici, za njih postoje razne udruge. Članice stranke se znaju pojaviti na društvenim događanjima uljepšavajući sam događaj. Muškarci vode i dječje vrtiće, ali istina je da Ljubuški propada brzo i sigurno.

U HDZ 1990 Ljubuški izgleda da žene puno bolje prolaze, u politici se više pitaju, međutim muški dio stranke sve više gubi na izborima.

Gdje su na krajnjoj desnici. U HSP BiH ih je sve manje.

Jesmo li zacijelo ušli u problem hercegovačke tradicionalne patrijarhalnosti, jesu li žene kadre mijenjati stanje, više se nametnuti u društvu, podići društvene standarde ili će nasuprot tome ostati u sjeni muškaraca, prihvatiti društvo bez budućnosti ili bi se možda mogle izvan stranačkih okvira udružiti u nove građanske inicijative?

A.K.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

4
6
3
2

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto