Dodaj komentar

Zdenko Ćosić javnim istupima pokazuje da je ZHŽ doveo do propasti

ljubuski.info

Zdenko Ćosić, širokobriješki novinar i publicist, svojim javnim istupima pokazuje da je HDZ BiH teško pogriješio što ga je postavio već 2010. godine za predsjednika Vlade ZHŽ, ali isto tako da HDZ BiH predstavlja stranku koja uništava društveni poredak, gospodarstvo i opstojnost Hrvata u ZHŽ. Kada ovo bude čitao svakako će se naljutiti, ali dokaza je u ZHŽ na tisuće, pa ljutnja bi bila samo rezultat osobnog gnjeva i neljudskosti, koju Ćosić mnogim potezima pokazuje i tako dokazuje da se ne želi razlikovati od ostalih jadnih ministara i ravnatelja umočenih u kriminal i uništavanje ZHŽ.

Izjava o zahtjevima djelatnika policije, a ranije prosvjetnih djelatnika, animozitet prema socijalnim problemima, korupcija i kriminal koji se provodi po ministarstvima i javnim poduzećima pokazuju da je Ćosić zacijelo društvena "tabula rasa".

Gledajući ga kako govori u televizijsku kameru, zaključuje se da mu je žurno potreban kakav krevet da se dobro čovjek naspava, a govoriti o nekakvom političkom snalaženju, želji da učini nešto u radu vlade ZHŽ, predstavlja apsurd.

Izgovorena proturječnost

Kaže Ćosić u kameru da oni (Vlada ZHŽ) ne mogu retroaktivno isplatiti ono što su dužni policajcima 5% nezakonito oduzetih od plaća, ne mogu isplatiti jubilarne nagrade, ne mogu isplatiti socijalne i porodiljske naknade, sudske presude za koje je upravo Vlada ZHŽ krivac, a s druge strane najavljuje konsolidaciju proračuna županije koja je samo za njegova mandata stvorila deficit i povećala zaduženost za cca 60 milijuna KM.

Je l Ćosić bunca ili je pao s Marsa, teško je zaključiti, ali da se radi, u najblažem obliku rečeno, nekompetentnom i neodgovornom čovjeku na poziciji premijera, posve je jasno.

Vlada ZHŽ se više ne može zaduživati, s razine Federacije BiH neće dobiti novac za punjenje proračunskim provalija, koju su stvorili stručnjaci poput Rade Luburića, Zdravka Borasa Brade, Zdenke Ćosića, Predraga Kožula, Vilsona Crnjca, Zdravka Bešlića, Helene Lončar i ostalih …

Zdenko Ćosić zbog toga samo obmanjuje javnost i priprema javnu optužbu usmjerenu ka SDA i Bakiru Izetbegoviću za stanje u ZHŽ i propast jedne potencijalno najbolje županije u BiH.

Što slijedi?

ZHŽ ulazi u fazu potpune financijske i posljedično socijalne nesigurnosti, što može za sobom povući i političku nesigurnost. HDZ BiH je najveći krivac za uništavanje županije, pljačku proračuna i činjenicu da na funkcije postavlja potpuno nesposobne osobe, jer se i sam istrijebio, pa ljudi od njega bježe kao vrag od tamjana. Kroz institucije se provodi organizirani kriminal, pa javnost bi uskoro mogla ovoj stranci prilijepiti niz prekrasnih epiteta, koji su davani organizacijama iz podneblja južnog Mediterana.

Plaća premijera i ministara

Neto plaća Zdenka Ćosića je 2427 KM. Na nju treba dodati naknadu za minuli rad i 30% dodatka, što kada se sve zbroji iznosi više od 3300 KM. Topli obrok, dnevnice, automobil, telefon i druge beneficije pokazuju da je žrtva poreznih obveznika u Hercegovini jednaka žrtvi onih u Hrvatskoj koji daju plaću Andreju Plenkoviću.

Neto plaća ministara je 2225 KM i opet joj treba pridodati minuli rad i dodatak od 30% plus sve beneficije.  Znači prelazi 3000 KM.

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

4
6
2
3

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari