Dodaj komentar

Fra Mate Logara: Nitko od fratara ni Mili ni ikome drugom nije rekao da se iza 2 sata po ponoći opija

ljubuski.info

Vezano za slučaj maloljetnog Mile Solde, objavom na Facebooku se jučer javio i fra Mate Logara, trenutno na službi u Šuici.

Prenosimo cjeloviti status s FB:

Stanoviti Drago Grbavac, neki iz "zaboravljenih branitelja" se potrudio da ne ostane zaboravljen pa široko koristi slučaj Soldo sa Širokog Brijega da se njegovo ime pojavi u nekakvoj vijesti pa između ostaloga kaže da su se fratri sakrili u mišiju rupu u tom slučaju. Do sada sam se suzdržavao komentiranja o tom slučaju u kojem "nitko ništa ne zna".

Sada ću ipak napisati nekoliko riječi, za razliku od većine ostalih, to je o onome što znam ili što mi se nameće kao pitanje.

Kao prvo, znam da nitko od fratara ni Mili ni ikome drugom nije rekao da se iza 2 sata poponoći opija ili možda koristi i poneku supstancu. Možda su i Milini roditelji i roditelji ostalih to mogli reći svojoj djeci i odrediti vrijeme za povratak kući?

Drugo, kao pitanje nameće mi se zanimljivost da Mile nema baš nijednoga prijatelja koji bi za njega barem anonimno rekao istinu. Ili ima tako dobre prijatelje da iz nekoga razloga ne govore istinu i ako je znaju? Ili stvarno ništa ne znaju.

Treće, nameće mi se kao pitanje činjenica da se ni Mile ne sjeća ama baš ničega što bi prethodilo napadu.

Četvrto, znam da sam puno pričao kada sam bio maturant. Sada pričaju Milini roditelji, nekakve udruge, mediji, pa i fratri su imali nekakvo očitovanje. Samo Mile ne daje intervjue. I sad bi fratri to trebali rješavati!? A mediji samo tako daju prostora nekom egocentriku koji isto ne zna ama baš ništa, ali je tko zna zašto uvjeren da zna tko zna.

Fra Mate Logara rodom je iz Sovića, srednju školu i sjemenište pohađao na Humcu, studij u Zagrebu, đakonsku godinu u New Yorku, kao svećenik bio na službi na Humcu, u Drinovcima i Šuici, vodio emisiju na Radio Ljubuškom, povremeno pisao kolumne na različitim portalima.

FB
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

2
5
4
6

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari