Dodaj komentar

Ni jedan jedini covjek nije poginuo na Blajburgu . Blajburg je polje gdje su Englezi primili delegaciju porazene vojske , koja je trebala ishodovati dozvoju Engleza - ( protiv kojih su se i ti delegati borili )....da propuste porazene vojske i dio naroda s njima , da se spase na Zapadu . Englezi su odbili tu delegaciji , a na tom mjestu gdje su ih primili , politicki emigranti su podigli spomenik ! Tu se , na tom polju , nije vodila nikakva bitka , niti je bilo ko od bjegunaca i vojske u povlacenju - mogao da prodje ! To je sva prica o Blajburgu . Drgo se desilo na drugom mjestu , u toku sukoba sa grupama koje nisu htjerle poloziti oruzje , i to najzescih sukoba izmedju 9 i 18 Maja 1945 . Jednu od oruzanih grupa je vodio i MAKS LUBURIC , "velikan" - iz JASENOVCA ! Rat je , dakle , produzen jos devet dana !

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
3
5
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari