Dodaj komentar

Ovdje nije rijec o meni , nego o drugima ! O komunizmu , udbi , partizanima i tako dalje , culi smo vec ! Na hiljade puta .
Nisam u pitanju ja , kao ni jedan komentator , nego - je li istina ono sto govorim , ili ne !
- Jesmo li bili na strani NACIZMA , i ko je od nas to bio....ako je bio ?...
- Jesmo li bili na ratistima uz Naciste po Evropi i do Staljingrada , ili nismo ? Ko je te nase tamo slao ? Jesu li komunisti ? To nije nikakvo opravdavanje , nego istina ., koja je vrlo bitna !
- Je li dio nas , koji se "rame uz rame" borio sa Nacistima i fasistima - postovao potpis o polaganju oruzja 9. Maja 1945 , ili takvih nije bilo ?
- Iskopavanje grobnica nije krscanski cin , jjer ljudi trebaju da pocivaju tamo gdje ih je BOG ostavio , bili oni na pravoj , ili pogresnoj strani !
.
Onaj ko vjeruje u sotonu , treba da sotonu trazi meddju ljudima ! Zasto drzava ne stoji iza svega sto se desava oko tog problema !?...Zasto nasi domoljubi ne bi napravili delegaciju , to je najjeftinije , i zatrazili sastanak kod Engleskog Ambasadora u Zagrebu , ili Sarajevu...i postavili mu pitanje - zasto su Englezi vratili partizanima i delegaciju i izbjeglice , delegaciju koju su primili na Blajburgu ! Od te engleske odluke , uime antifasisticke koalicije , sve je i pocelo !...Zasto Englezi nisu pustili vojsku i narod da prodju , kad bjeze od rata i komunizma ? Tamo ce se , kod Ambasadora , dobiti odgovori na ta pitanja , ukoliko bi vas , po tom pitanju , engleski ambasador uopce i primio ! Pocnimo od toga...Nije rijec o opravdavanju nikoga , nego je rijec o - trazenju istine !...Svi oni koji ne poloze oruzje , poslije potpisivanja primirja , u svim ratovima pa i u onim buducim - svi su osudjenici na smrt ! To je nepisano pravilo , bilo da je zlocin , ili ne ! Danas , u ratu u SIRIJI , svi zarobljenici - borci islamske drzave , osudjenici su na smrt . To se ne kaze , ali se sprovodi ! Da li je to moguce izbjeci ?...NE !...
.
A Ima i pouka : ako si punoljetan , ti odgovaras - ako si izabrao pogresnu stranu ! A koja je bila pogresna strana - znamo mi ! Svi . Jer u povlacenju nisu bili samo "nasi" ! Bili su u povlacenju sva "braca po oruzju" - cetnici , belogardejci , balisti...handzar-divizijci i ... sijaset drugih , ukljucujuci i Naciste ! Ali , i dobar dio naroda , koji se povlacio - svako iz svojih interesa !

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
8
1
5

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari