Dodaj komentar

Prikazan film "Huda jama" Romana Leljaka

ljubuski.info

Više od 1500 Ljubušaka večeras je pogledalo film "Huda jama" Romana Leljaka u salonu "Antonela" u Ljubuškom.

Iznimno značajna tema proistekla iz masovnih zločina komunističkog režima na završetku II svjetskog rata otkriva kako su, na strašan način, izgubljene desetine tisuća života Hrvata, Muslimana i Slovenaca.

Uz Leljaka, gost ovog događaja bio je dr. Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture Hrvatske, a danas saborski zastupnik. Pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom od nazočnih, kao malu zahvalu za svoj rad na otkrivanju stratišta žrtava komunističkog režima.

Roman Leljak: "Od otkrivenih 19 vojnika, deset je iz Hercegovine!"   

Jako zadovoljan zbog večerašnje promocije svoga filma, Roman Leljak je, za "info", kazao kako sadašnje vlasti Hrvatske i Slovenije ne poduzimaju sveobuhvatne radnje kako bi žrtve bile dostojno identificirane i pokopane. Podjednako je za to optužio i slovensku i hrvatsku vladu, jer ne poduzimaju ništa da se žrtve identificiraju, što je potrebno kako bi njihovi nasljednici i rodbina doznali istinu o njihovom nestanku 1945. godine. Sadašnji zakon smatra nekompletnim, jer rješenje nije da se posmrtni ostaci premjeste u Maribor, a večerašnji veliki odaziv Ljubušaka treba biti dodatni pritisak na vlasti da rješavanju ovog problema priđu temeljito i dostojanstveno za sve žrtve komunističkog zločina."Od, do sada identificiranih, 19 vojnika Hrvatske vojske iz II svjetkog rata 10 ih je iz Hercegovine", priopćio je Leljak.

Dr. Hasanbegović: "Sretan sam zbog Ljubuškog!"

Dr. Zlatko Hasanbegović je za "info" kazao kako je sretan zbog velikog broja ljudi na promociji filma. Također je ponovio odgovornost sadašnjih vlada Slovenije i Hrvatske što ne poduzimaju sve mjere da se žrtve komunističkog zločina dostojanstveno pokopaju. Kazao je da njihova nedjelotvornost proizlazi iz činjenice da su mnogi od osoba na vlasti potomci komunista. Ovo je i za dr. Hasanbegovića najbolja promocija filma "Huda jama".   

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
3
8
5

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto