Dodaj komentar

Prosvjed u Š. Brijegu: Zatražene ostavke zbog krupnih i neoprostivih propusta

Prosvjed u Š. Brijegu: Zatražene ostavke zbog krupnih i neoprostivih propusta

Kao što je i najavljeno, u 12 sati je u Širokom Brijegu počeo mirni prosvjedni skup "Istina za Solde", na kojem se, unatoč lošem vremenu i jakoj kiši, okupio veliki broj građana, prema procjeni njih oko 700.

Skup je otvorio Vlado Marušić, predsjednik zapadnohercegovačkog ogranka UZB, koji je obrazložio razloge organizacije ovog mirnog prosvjednog skupa.

Okupljenima se obratio Drago Grbavac, predsjednik Udruge Zaboraljeni branitelji. Pogledajte njegov istup u video zapisu:

Okupljenim su se obratili i roditelji Ana i Sarafin Soldo, koji su se zahvalili na potpori u borbi za istinu.

Na skupu je zatraženo hitno otkrivanje istine o premlaćivanju maloljetnog Mile Solde. Slažu se s konstatacijom glasnogovornika tužiteljstva ZHŽ o propustima u MUP-u i tužiteljstvu te su, zbog krupnih i neoprostivih propusta u istrazi, zatražene ostavke Pere Kožula, načelnika PU Široki Brijeg, Borislava Čuljka, tužitelja u Tužiteljstvu ZHŽ, kao i poduzimanje zakonskih mjera prema svim krim inspektorima i postupajućim policajcima PU Š. Brijeg, za što je, kako su naveli iz UZB, odgovoran ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras.

Skupu se obratio i gradonačelnik Š. Brijega Miro Kraljević koji je pozdravio skup i podržao zahtjeve okupljenih ali je bio izviždan, što ga je, očito dosta zbunilu, pa je u svom govoru bio prilično nesuvisao.

Skupu se obratio i član UZB Cilan Živkušić iz Šipovače:

Udruga Zaboravljeni branitelji na kraju su kazali da neće stati u otkrivanju istine dok se slučaj ne riješi.
Prosvjednici su se razišli oko 13 sati.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
3
6
1

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari