Dodaj komentar

Šest oboljelih od meningitisa u posljednjih mjesec dana

Šest oboljelih od meningitisa u posljednjih mjesec dana

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar je u posljednjih mjesec dana hospitalizirano 6 bolesnika s akutnim seroznim (virusnim) meningitisom s povoljnim kliničkim tijekom bolesti, potvrdila je glasnogovornica Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Andrijana Pandža.

Po njezinim riječima, trenutno je u Klinici za infektivne bolesti dvoje oboljelih, dok je ostalo četvero pušteno kućama.

Podcrtala je kako nije riječ o bakterijskom meningitisu (upale meninga), nego o akutnom seroznom (virusnom) meningitisu s povoljnom kliničkim tijekom bolesti.

Riječ je uglavnom o mlađim osobama.

Meningitis je upala zaštitnih ovojnica koje obavijaju mozak i leđnu moždinu, a koje poznajemo i kao moždane ovojnice. Upalu mogu prouzročiti infekcije virusima, bakterijama ili drugim mikroorganizmima, rjeđe i lijekovima.

Meningitis je bolest koja može ugroziti život, jer je upala u blizini mozga i leđne moždine pa se stoga to stanje smatra hitnim slučajem.

Najčešći simptomi meningitisa su glavobolja i ukočenost vrata koji su povezani s groznicom, smetenošću ili promijenjenim stanjem svijesti, povraćanjem te preosjetljivosti na svjetlost (fotofobija) i glasne zvukove (fonofobija).

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
3
6
4

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari