Dodaj komentar

Mi smo u skoli ucili dosta o prozi i naivi, nije dobro biti naivan a da se iza Bugojanske skupine nije moglo neshto naslutiti zato i nadublje namjere ili tajne bile su toliko prozirne da bi zakljucak u ono vrijeme bio nishta vishe nego unistenje Hrvatskog naroda a najvishe u Hercegovini.
Bilo je onih koji su neshto vishe znali i bili upuceni kako i shto i zashto!
Kako i mnogi narodi sanjaju o svojoj slobodi i suverenosti tako su bili i Hrvati koji su bili proganjani i obespravljeni shirom svijeta!
Da se Hrvatski narod a posebno u Hercegovini onda digao na noge protiv mocne JNA i pod vlashchu Srpskih oficira onda bi upotpunosti bili nestali!
Grupa koja je krojila planove bila je povezana sa nekim srbinom koji im je davao upute u ovoj zemlji gdje su imali vishe potpore nego Hrvati.
No bilo je trijeznih i promisljenih glava i tamo i ovamo koji su to sve spriojecili i doznali i bili u potpunosti obavjeshteni!
Pricao je to meni sve jedan moj dobar posjetitelj stariji covjek Srbin koji je uvijek govorio jedno te isto i sanja o svojoj Velikoj Srbiji na povjesnom tlu Hrvata, uvijek je govorio kako treba soriti sve katolicke crkve i muslimanske dzamije, na mjesto katolicki crkava treba kopati podumintu duboku 7 metara a na mjestu dzamije 9 metara.
Eto vidish kako se to lijepo znade!
Pisci i pjesnici proze i naive sve su to znali lijepo opisati u svojim knjigama ali na drugi i lijepshi nacin od obicnog naroda!

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
5
3
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto