Herceg Bosna i HVO su obranili Heleza, a on je hrvatske branitelje terorizirao

ljubuski.info

Nakon što je Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a BiH i bivši federalni ministar za pitanja branitelja kazao kako informacije da će HNS tražiti uspostavu dvije komponentne unutar spomenutog Ministarstva predstavljaju "pokušaj oživljavanja zločinačke tvorevine Herceg-Bosne" reakcije predstavnika Hrvatskog narodnog sabora jasno ukazuju na to kako Ministarstvo branitelja mora skrbiti za obje komponentne branitelja, a ne da danas imamo situaciju u kojoj u sjedištu postoji jedan ili dva pripadnika HVO-a, dok 90 posto zajedničkih sredstava ide u korist armijske komponentne.

Jedini način

Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg - Bosne u potpunosti podržava borbu za ustroj dvije komponente unutar Ministarstva te u razgovoru za Hrvatski Medijski Servis kaže kako je sektor za HVO zapravo jedini način da se u sadašnjoj situaciji zaštite hrvatski branitelji, odnosno da se za njihova prava radi na najbolji mogući način.

Komentirajući Helezove prozivke, Martinović je naglasio kako je riječ o klasičnim reakcijama koje govore o nikada zaboravljenim jugoslavenskim idejama te je podsjetio kako su upravo Herceg-Bosna i HVO i obranili Heleza i ostale. Također, dodaje kako Hrvati u Federaciju BiH unijeli Herceg-Bosnu i HVO i to se mora vidjeti na primjeru Ministarstva branitelja u kojem je nužno ustrojiti sektor koji će skrbiti za pripadnike HVO. Martinović je posebno naglasio i kako je to način da se hrvatski branitelji zaštite od terora kojeg je provodilo Helezovo ministarstvo, odnosno platforma, dodavši i kako je očito da se presude Ustavnog suda u tom kontekstu ne provode čime postaje jasno zbog čega mora postojati sektor za HVO.

90 posto sredstava se iskorištava

Predsjednik Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a Slavko Marin kazao je kako je prijedlog HNS-a logičan i pravedan, podsjetivši kako na razini države u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama postoje tri komponentne i sve funkcionira veoma dobro.

Naime, u Ministarstvu obrane trokomponentnost se manifestira personalno i organizaciji te postoje dva zamjenika ministra koji dolaze iz druga dva naroda, dok u OS-u imamo isti primjer u generalskoj strukturu. Tako načelnik Glavnog stožera ima dva zamjenika, baš kao i u operativnom zapovjedništvu gdje zapovjednik ima dva zamjenika. Onda se postavlja pitanje zašto se ne dopušta na federalnoj razini, odnosno u Ministarstvu za pitanje branitelja napraviti dvokomponentni ustroj, kaže Marin za HMS. On smatra kako ovi argumenti pokazuju da dvije komponentne nisu upitne, ali je pitanje zapravo želi li se i dalje da netko iskorištava 90 posto zajedničkih sredstava te da u sjedištu Ministarstvu imamo tek dva uposlenika koji su pripadnici HVO-a.

HMS

Glas naroda

Zamislite, zločinačka tvorevina Herceg-Bosna ???

Šta se to događa na Hrvatskoj političkoj sceni u BiH pa tako i u RH da se stalno prozivaju i napadaju HR, HRHB, HV i HVO i spominju kao neka zločinačka tvorevina a da na takve uvrede ni jedan Hrvatski politačar se ne oglašava, sve prešućuju kao da se slažu s tom konstatacijom.

Umjesto da Hrvati koji su vodili odbranbeni rat, braneći samo svoje i ognjišta u BiH i u tom ratu kao što je poznato bili žrtve i naj više teritorija i izgubili prije svega od strane srbočetničkog agresora kao i od strane islamske zločinačke organizacije današnjeg tzv ISIL-a.

Umjesto da Hrvati kao žrtve i jedini majorizirani narod u BiH stalno prozivaju srbe pa tako i muslimane koji su zavladali cijelim prostorom BiH pa tako i Hrvatskim oni se napadaju i proglašavaju zločincima.

KOJI PARADOKS!
Żrtvu žele prikazati kao zločinca a zločinca žrtvom.

Nešto neviđeno od čega se čovjeku kosa diže. To nas sve i ne čudi al jedino što nama Hrvatskim braniteljima nije jasno gdje su ti Hrvatski političari koji predstavljaju Hrvatski narod???

HRVATIMA jedino još što je preostalo da bi kao narod opstali u BiH je pod svaku cijenu oživljavanje svog entiteta tako da sva tri naroda budu ravnopravna i imaju svoj entitet.
Ni jedna druga opcija više nije moguća.

Ili će Hrvati na svojoj Hrvatskoj grudi i na svom višestoljetnom ognjišu biti robovi ili protjerani ili će Hrvati konačno biti svoji na svome.

Za Hrvate je krajnji čas BITI ILI NEBITI!
Apel za sve Hr. političare i predstavnike Hrvatskog naroda da se probude i konačno jednom nešto i učine u interesu Hrv. naroda a ne samo za svoje vlastite interese ili da se povuku dok još nije kasno i da ustupe mjesto onima koji će se zalagati za Hrvatski narod i kojima je Hrvatska u srcu a ne samo u džepu.

Prateći sve što se događa Hrvatima u BiH od rata pa sve do danas, a čelnici koji već dugi niz godina zastupaju Hrv. narod ništa ne poduzimaju nego su se zabavili sami sa sobom, a nd žele sići sa trona, ljudima je svega više dosta i ništa im više ne preostaje nego kofere u ruke i pobjeći iz ove kaljuže od države što već masovno i čine.
Pitamo se čemu rat, tolike žrtve, čemu toliko prolivene Hrv. krvi i toliki broj poginulih, oboljelih i HRVI kad su naši političari sve to naše za što smo se borili i krv lili tek tako olako prodali drugima.

martinoviću i ti i zlomislićka ste duvanili helezu i uzimali poklone od njega. sve se zna lazo.

Herceg Bosna i HVO su obranili Heleza, a on je hrvatske branitelje terorizirao
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari