Admiral Domazet u Ljubuškom predstavio knjigu "Hrvatsko njihalo"

ljubuski.info

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom admiral Davor Domazet Lošo sinoć je promovirao knjigu 'Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću ili Hrvatsko njihalo'.

Riječ je o materijalu sažetom na 400-stotinjak stranica u kojem je admiral Domazet Lošo jasno prezentirao i definirao hrvatske nacionalne interese, a kako je sinoć objasnio u Ljubuškom, ova njegova strategija bila je već dvije godine slana čelnim ljudima hrvaske politike, ali nitko na nju nije reagirao.
Ovo je bilo na stolu predsjednice, bilo je na stolu Karamarka kad je on vodio Vladu, kada je Plenković pobijedio, bilo je na njegovom stolu, kad je Petrov postao predsjednik Sabora, njemu je poslano. Nitko se nije htio oglasiti, stoga nije preostalo ništa drugo nego da se ovo objavi kao knjiga, pa moj narode vi odlučite...", obrazložio je Lošo tijekom promocije u Gradskoj vijećnici.

Prema njemu, mi danas živimo u ratu, ali ne znamo da je rat, što on zove "asimetričnim ratom". .
Tipičan primjer je ova migrantska kriza, rat je jer ovi osvajaju prostor, još ovo malo što je ostalo od nekadašnje kršćanske Europe, naveo je u uvodnom dijelu predavanja Lošo, te je potom uz pomoć projektora objašnjavao geopolitičke tenzije u svijetu i navodio kako bi se, prema njemu, Hrvatska trebala postaviti.

Njegova teza je kako bi Hrvatska trebala definirati svoju geopolitiku, koja uključuje kontrolu nad Jadranskim morem čime bi se izašlo na Sredozemlje.
Ako mi budemo gospodari te točke, uključujemo se u svjetske tokove i ulazimo u veliku igru, istaknuo je Lošo, dodavši kako bi Hrvatska tako mogla postati ozbiljan svjetski igrač.
Hrvatska može igrati ozbiljnu igru, daleko veću nego mnoge države Europe, takva naša politika trebala bi se zvati adriatizam, kazao je Lošo, te se potom osvrnuo na okolne države u regiji, navodeći s kojima bi mogli ostvariti suradnju, a koje su neprijateljski raspoložene prema Hrvatskoj.

Kao državu suprostavljenu hrvatskim interesima, vidi Srbiju istaknuvši kako je cilj srbijanske politike ostvariti u miru, ono što nisu uspjeli u ratu.

Italija želi kontrolirati Jadransko more, dok Slovenija nema druge politike, nego ucjenjivačke prema Hrvatskoj, tvrdi Lošo.
To je sva vanjska politika Slovenije, oni objavljuju nama rat, ovo što se dogodilo u ljubljanskom parlamentu da zasjeda Odbor za obranu nacionalne sigurnosti s jednom jedinom točkom dnevnog reda koja glasi vojna potpora za provedbu arbitražnog sporazuma, to je agresija. Umjesto da hrvatska politika odmah pozove slovenskog velepslanika, uruči mu prosvjednu notu ili demarš, mi samo gledamo, to puštamo. Kada sam u jednom kontekstu kazao, pa, tko ste vi, kada sam kazao figurativno: Nemojte se igrati, naš pješak za 48 sati može biti u Ljubljani, tada su na admirala svi krenuli, pa ni predsjednica nije uopće razmislila što to znači, kazao je Lošo, dodavši kako iza Slovenaca stoje Talijani čiji je cilj Jadransko more pretvoriti u svoje jezero.

Za bošnjačku politiku, on tvrdi, kako je njen cilj ostvariti status apsolutne žrtve, zbog čega su i postavili tezu o dva agresora, te dižu tenzije uoči presude šestorki u Haagu.
Hrvati su četiri puta spasili i obranili Bosnu i Hercegovinu, istaknuo je on.

Prema njegovoj strategiji, Hrvatska bi trebala nastojati ostvariti prijateljske odnose s Mađarskom, Crnom Gorom, Albanijom i Makedonijom i nastojati u tim zemljama ostvariti svoj utjecaj, sve s ciljem geopolitke adriatizma.

Govorio je i o hrvatskim prilikama i prednostima u vidu energetskih, vodnih i prirodnih potencijala, za koje je istaknuo kako su ogromni, te Hrvatskoj otvaraju priliku za puno veći utjecaj u svijetu.

Nakon promocije knjige u punoj Gradskoj vijećnici, Lošo se družio s gostima te je potpisivao knjige.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Lošo je rođeni geo-strateg!Njegove strategije su ,dobro promišljene,i logične!Za razliku od ,državnog vodstva ,koji imaju takođe strategiju, a zove se-strategija izgubljenosti i zaborava!Zato -palac gore za Lošu!

Ja vecu b..ale.inu nisam vidio u svom zivotu

A kakav si ti?Što si to pametno uradio?

Ja vecu b..ale.inu nisam vidio u svom zivotu
Budaletina - 28. rujna 2017 - 18:12

Bog mi te dragi pomogao, barem ti to nije problem, pogled prema ogledalu i ugledati ćeš, jedino ti može biti problem da se ne prepoznaš.

Ti citao tekst na 7 dnevno.....da vidis kakvih sve budala ima u Ljubuskome i sire od toga.....rade za tudjine i ostvaruju planove za zlatnoga ridjaviga princa....ali to ovo portal ne zeli prenijeti jer ne zeli istinu prenijeti ili ga mozda strah posto se taj neslavni ljubusak veljak mali heringovac javno hvali da moze srediti svakome posao iz ljubuskoga u raznim sluzbama pogotovo sarajevo....e pa da vidimo kako ces proci sine nas na sudu BiH....a onda lijepo ides u Kulu...ne u Mostar ne u Miljacku nego u Kulu.....

Za nisi na koga aludiras ne razumijemo te a sto se tice admirala Lose kapa do poda

Biti zeljko b a stipe b se tebe odrekao ali nisi bijelo dugme......evo ti malo texta pa si razmisli Danas je u Travniku otkrivena spomen ploča policajcu Anti Valjanu koji je prije 19 godina ubijen daljinskim aktiviranjem eksplozivne naprave postavljene uza zid zgrade Policijske uprave Travnik odakle se, nakon odrađene noćne smjene, prema svom automobilu uputio mladi policajac Valjan.Na žalost, ni nakon devetnaest godina počinitelj(i) i nalogodavci ovoga gnusnog ubojstva nisu poznati.....Je li ti dovoljno??????? Jadnice jadni krijes se iza skuta zla neistine i trulezi...predji ka dobru...SVE SE ZNA I DOZNA ZA NESTO SE IDE REDOVNO U SKOLU A ZA OSTALO TU JE LAZ

Manita naroda majko moja

Vidi se titina škola,vazda osebi misli da si važan i da se ko nešto pitaš u svijetu. A ništa,iz prazne ne puca!Čime će to Hrvatska ovladati Jadrranom ked ne može evo ni agrokorom. Spustite se na zemlju,inače će pad biti bolan.

su sedam dnevno se reklamiraju ljubuški udbaši njihovi grabežljivi sinovi i baštovani i pratri poduzetnici
cila ta družina se slikala na vodopadu i obećala nam je prije rata život ko u švici a sad smo bjeda a oni su poduzetnici krupni zub
a narod put pod noge njemačka

domazet je genijalac
ko to gradi pelješki most preko prodanog hr teritorija
zašto se slovenci ne namire od talijana morem imaju ga za bacanje
zašto neum nije mjenjan za dio prevlake da netreba most
prevlaka je bitna za bih za hr ne baš-boka nam nije bitna tamo su rusi tako i tako
hrvacka vanjska politika je politika guske u maglu a vode je
evropski uvlakači a ne državotvorni hrvati
svaka čast lošo tvoje vrime dolazi-nerazumna smjena čokolinde

300 do 500 km Lošo priča što god triba

gospodo lošo je u pravu muslimani su osvojili beč
u beču je upisano više muslimanske djece nego kršćanske
čestitam braći muslimanima jer mi radimo sami protiv sebe
imamo glupa vodstva i svjetovna i duhovna
i vlast i fratrine se samo goje-izbjeglice-niš nerade
bravo lošo upravu si sto posto
podaci uzeti sa portala dnevno.hr
tamo ima još poraznih podataka o rasprodaji kuća izbjeglica
u njemačku zbog kradeze blagostanja

tko god nešto predstavlja u gratskoj vijećnici
taj naš narod zavodi
nedolazi na skupove
di su u prvim redovima poslušne fratrine
jel tak il ne tak

7 dnevno nije hrvatski portal, to se moze provjerit. Oni du u vlasnistvu dnevno.hr, dnevno.rs( srbija). Podvala teska

Dok se znanje prenosilo s koljena na koljeno bilo je života unas. Dice koliko oćeš. Svak u svojoj kući ima baku, dida, mater, ćaću oni bi trebali bit predavači. Radilo se i živilo.Danas svi samo kukaju i onda dođu loše i slični njima pa prosiplju neko znanje po ljubuškom i uvjek je netko drugi kriv (puste teorije).
Nikad više predavanja, promocija i sl. a nikad manje života dice. Te sve što dolaze držat predavanja bi trebalo istrat na njivu ili na bauštelu da se misec dana peku na ovom našem suncu pa nek onda drže predavanje.
Uvik nam dolaze neki toretičari (piarovci, kominikolozi, književnici, toretičari zavjera itd). Trebalo bi dovodit neke stručne ljude iz oblasti tehničkih znanosti, agronomije koji imaju iza sebe nešto praktično pa bi se moglo nešto kvalitetno naučit.

Dakle poslovica glasi-Bu-dali je more do koljena. I Neumski i Piranski zaljev.
Previše gluposti i za provinciju zvanu Ljubuski. Nek ide dalje molit ću ga ljepo.
Dosta nam je demagogije i teoretičara zavjere.
Narod gleda kako skupiti pare za put u Frankfurt, Minhen, Stokholm, Belfast, , Beč. Poručio bih Loši-ne mantaj svega ti imani se nas. U Bosni si i Hercegovini.
Nisi ni u Kninu ni Zagrebu a ni Osijeku.
Ide bre pa se leči.

Barba Lošo je 1992-3 iša zubaru u Beograd.

Teorije zavjere nama u BiH ne trebaju , a pogotovo neki shizofrenici sa kojim vise posla nema ni Kolinda, ni Generalski zbor a i Gotovina ga zaobilazi u širokom luku. Neka ide u Vrapče vrijeme mu je.
A mi u BIH imamo puno pametniji i prisniijih poslova osim slušati demagoge i naopako i izgubljene teoretičare.
Loš si moj Lošo a još je Lošiji onaj koji te sluša i promovira.

Admiral Domazet u Ljubuškom predstavio knjigu "Hrvatsko njihalo"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari