Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Na koga si tocno mislio, na neke drzavne sluzbenike i namjestenike ili "gazde" koje iskoristavaju svoj katolicki rvacki puk???
Dodan prije: 18 minuta 11 sekundi
Ići će on realno i oprezno u gu-zicu, mora uvrstiti općinska dugovanja po zahtjevu porezne uprave i utužbenih dugovanja u proračun koja nije uvrstio...
Dodan prije: 25 minuta 31 sekunda
Što im je Nevenko donira??? Ukradeni trotoar ot Bijače do spoja sa trotoarom Gračine, to je išlo u projektu spojnog puta preko Hardomilja sa...
Dodan prije: 29 minuta 39 sekundi
Barba je reka da ce se obisitbako mu najdu imovinu izvan Ljubuskog zato ne sehrite
Dodan prije: 37 minuta 35 sekundi
Dolazimo.
Dodan prije: 52 minute 19 sekundi
mailto