Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

sastanak
Koju funkciju obnaša Mate Lavrić da nije dopredsjednik vidi ga kako moćno drži sridinu.
Dodan prije: 46 sekundi
Nije baš tako, možeš kako hoćeš,ali nećeš kako hoćeš.Vidjećeš.
Dodan prije: 30 minuta 10 sekundi
ti očito paseš proračun neradeć ništa osim vrijeđanja svita po portalima.koga interesuje mišljenje bu.ale kao ti
Dodan prije: 35 minuta 10 sekundi
Eeeee moj xxx, ne pozna on sirotinju. Da je pravi, davno bi se on poduzeo nešto za ove ljude. No , oni su bolji od njega jer imaju svoj ponos, dušu...
Dodan prije: 46 minuta 6 sekundi
Da, eto vi ste pravi borci protiv te nazovi Jugonostalgije, i dan danas, 25 godina nakon, vi bagerima čupate kolce i prodajete u staro željezo. Kada...
Dodan prije: 48 minuta 3 sekunde