promo

Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

FB

Politika

Kolumne

Šport

Gospodarstvo

Dobre vijesti

Crnjaci

Audio/Video

Posljednji komentari

Najviše komentara dolazi iz Čapljine jer se oni ne mogu nikako pomirati da je glavni granični prelaz u Ljubuškom.Pa Doljani su radili sve ove godine...
Dodan: prije 5 minuta 37 sekundi
Tako je mate.Što se nešto ne bi uzelo kad se daje ali će biti teško kad se to isto bude oduzimalo.Najgore je kad na nešto navikneš dobivati a toga...
Dodan: prije 24 minute 1 sekunda
svaka cast
Dodan: prije 29 minuta 1 sekunda
Odlično,nek se vlada prijavi nazavod.
Dodan: prije 1 minuta 54 sekunde
Cuj preuzimaju se suosnivacka prava ali se ne zna u kojem omjeru. Koje ce to pranje para biti
Dodan: prije 55 minuta 1 sekunda