promo

Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
7
1
7
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

crkva
Postavite putokaze da se ima u sta pucat-trenirat ili da je moze iscupat nosac kad se pravi prikolica za frezu?Salu na stranu,kad podjem tamo...
Dodan: prije 40 minuta 3 sekunde
rukovanje
Hvala Tuđmanu, no njega više nema, a ujedno nema ni onog prvotnog HDZ-a - nažalost. Na svim razinama HDZ rukovode krimina.lci, lo.povi koji će kad-...
Dodan: prije 42 minute 34 sekunde
Adr,vukojevic..gdje on zaradjuje da ima tri stana ,privatnu ordinaciju ...ranc.
Dodan: prije 1 sat 4 minute
crkva
Na izlazu iz Posušja obavezno postaviti putokaz za Šipovaču. To isto učiniti i u Grudama. A valjalo bi i jedan znak na Bijačiti metnuti da turisti...
Dodan: prije 1 sat 7 minuta
skupna
bravo cure! Samo nastavite u tom smijeru,ljubuska gimnazija se ne treba bojati za uspijehe u narednim godinam-ima kvalitetne nasljednike starijih ,a...
Dodan: prije 1 sat 7 sekundi

Facebook

TV program