promo

Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

FB

Audio/Video

Posljednji komentari

voda
bićeti TOMO ALILOVIĆ direkture
Dodan prije: 4 sata 39 minuta
uviđaj
u sipovaci nema prezime sa m
Dodan prije: 6 sati 21 minuta
voda
ko će ga znati ko je tamo direktor,smjenjuju se ko na traci. nadolaze mladi lavići u valovima sve dva po dva. no nažalost morati će pojedinačno u...
Dodan prije: 7 sati 1 minuta
voda
Ovo Nedo dokaziva struku, hahahaha. jopet će se toni pitat đabe strukahaha.
Dodan prije: 7 sati 14 minuta
tribina
A braćo moja mila, koja ste vi šaka jada. Pa mislite li vi da je nekome stalo do vasih komentara? Pa samo bi budali stalo do vasih komentara, naslo...
Dodan prije: 7 sati 58 minuta