promo

Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
1
9
2
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

en face
Bit će u fotelji ko i do sada,a ti ćeš dobiti pušku,porciju,kutiju duvana i pravac rov.Da te utješim i meni bi se isto desilo ko i tebi.Problem je u...
Dodan: prije 10 minuta 49 sekundi
panorama
Mi smo ti moj mostarac stari "pušioničari "još od davnih stoljeća kada je krenula sadnja duvana.Najviše nas uvridi kad ima u kući duvana,a žena puši...
Dodan: prije 23 minute 28 sekundi
asfalt
ovaj snimak nije nikako kroz radišiće
Dodan: prije 26 minuta 30 sekundi
panorama
neka nama naši muslimana povratnika u ljubuškom oni nama hrvatima dadnu posao i uredno i dadnu za kafu svaka im čast ida bogda se svi vratili
Dodan: prije 30 minuta 58 sekundi
prema dolje
Ja kao funkcija u stranci "Kradezenjare" te uzimam za svog tajnika ako si sa DA odgovorio na ova gore pitanja,a pogotovo na ovo zadnje.I još ovo da...
Dodan: prije 35 minuta 14 sekundi

Facebook

TV program