Iz tiska izašla knjiga "Ljubuški naše ljubavi" Kemala Mahića

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim "Kolumnama" na portalu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio "poznatim" ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje "kolumne" ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i "kusur" naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu. Knjiga nosi naslov "Ljubuški naše ljubavi". Jedan od stručnih savjetnika u pripremi knjige je bio proslavljeni bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški, a štampala ju je izdavačka kuća "Dobra knjiga" iz Sarajeva.

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški, po ljubuškim trafikama kao i u "Udruženju ljubušaka" u Sarajevu, u kafiću "Krokodil". Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

ljubusaci.com

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ključ u bravz
Koga da mi Hercegovci optužimo? Igor Božović [ bljesak.info ]
Krici izborne šutnje Krešo Vujević
šušu
Pričaj Kemo! Žarko Nižić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

zdravica
Što je najgore titoisti i njima slični, dan danas vode našu politiku i određuju nam kako ćemo živiti, naravno glumeći da su hrvati i da brinu o svom...
Dodan prije: 8 minuta 26 sekundi
zdravica
Dok mi operemo svoje prljavo rublje,normalne države će se nastanit na Marsu ,šetat i ispijat kavu po Mjesecu kad požele.
Dodan prije: 1 sat 19 minuta
Samo vama "PARTIJAŠIMA" je mogao postati ikona hrvatstva. Ako sam glasao za njega, ne znači to da je on meni ikona hrvatstva, malo ste...
Dodan prije: 1 sat 39 minuta
Eto prvog partijaša kojeg je Karamrle lustriro,a narod izabro.Slatke li pobjede i svijetle budućnosti rvackog naroda u p.m.!!!!!
Dodan prije: 1 sat 40 minuta
Lajavci dzaba vam je, znate li sto je POBJEDA!
Dodan prije: 2 sata 1 minuta
mailto