Mladen Hrstić: Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast

Mladen Hrstić - Bobo,mladi slikar iz Ljubuškog, u svojim radovima je eksperimentirao sa raznim tehnikama, a sudjelovao je i na četiri zajedničke izložbe. Istaknuo je kako inspiraciju za radove pronalazi u raznim motivima, a za dobru sliku su svakako važni događaji koji pobuđuju emocije.

Jedna od Vaših ljubavi je i ljubav prema slikarstvu. Recite nam kada se ona dogodila, kako je zapravo sve počelo?

"Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast. Od malih nogu sam volio crtati i slikati, mada to prije i nisam shvaćao toliko ozbiljno, to mi je više predstavljalo oblik rekreacije. U osnovnoj i srednjoj školi sam završio neke tečajeve i školu slikanja, međutim taj talent za slikarstvo sam kasnije malo zapostavio. Sa slikarstvom sam se ozbiljnije počeo baviti prije nekih pet godina kad sam saznao za tečaj slikanja koji se održavao u prostorijama „Art galerije Herceg“ u Ljubuškom, a tečaj je vodio akademski slikar Marić iz Mostara koji mi je puno pomogao sa svojim stručnim savjetima. Taj tečaj je organizirao i istim rukovodio kolega odvjetnik Ivan Herceg, koji se također, pored odvjetništva, dugo godina bavi i slikarstvom. U sklopu tečaja sam prošao sva tri stupnja, nakon čega sam sa svojim radovima sudjelovao na četiri zajedničke izložbe u Ljubuškom i Mostaru, a sve to mi je bila jedna velika odskočna daska u mom daljnjem samostalnom radu."

Kojom se tehnikom slikanja bavite? Je li to izričito samo jedna, ili volite kombinirati tehnike?

"U svojim radovima sam eksperimentirao sa raznim tehnikama kao što su : olovka, ugljen, tuš, pastel, akril na platnu, ulje na platnu, akvarel i druge, međutim u zadnje vrijeme najviše radim sa uljem i akril na platnu."

Kada slikate, koji su Vam događaji najveća inspiracija?

"Inspiraciju za svoje radove pronalazim posvuda, u raznim motivima; prirodi, ljudima, životinjama, raznim trenucima kako veselim tako i tužnim, a najbitnije je da taj neki događaj u meni probudi emociju koju kasnije nastojim prenijeti na platno, jer tako u svaku svoju sliku unosim i dio sebe."

hum.ba

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Kako prodati budućnost svoje djece Goran Vojković [ index.hr ]
Sačuvaj nas Bože, domoljublja Ljubića Bože Ilija Šagolj [ iskorak.ba ]
Vječne sluge usluge za uslugu Boris Čerkuć [ bljesak.info ]
Branitelj - 20 godina poslije Vlado Marušić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

heba vam Ante mater, pustite ga na miru !
Dodan prije: 45 minuta 55 sekundi
David-gospodin najvecii ljubomorne düse mogu da mu *****puse
Dodan prije: 2 sata 14 minuta
Ti nikad neces biti poput GOSPODINA MARIJA HERCEG nikad neces postic nesto u zivotu kao on zato ne jedi [ * neprimjereno * ] smraduso...znaci tvog...
Dodan prije: 2 sata 20 minuta
Ovaj brani brata Daavid brani prijatelja budalo ljubomorna
Dodan prije: 2 sata 24 minute
Pa ljudi moji nemere se prije izleć posa, kako vam nije jasno da je to inkubator. Strpite se malo, sada kada upale grijanje kada se malo inkubator...
Dodan prije: 2 sata 26 minuta