promo

Mladen Hrstić: Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast

Mladen Hrstić - Bobo,mladi slikar iz Ljubuškog, u svojim radovima je eksperimentirao sa raznim tehnikama, a sudjelovao je i na četiri zajedničke izložbe. Istaknuo je kako inspiraciju za radove pronalazi u raznim motivima, a za dobru sliku su svakako važni događaji koji pobuđuju emocije.

Jedna od Vaših ljubavi je i ljubav prema slikarstvu. Recite nam kada se ona dogodila, kako je zapravo sve počelo?

"Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast. Od malih nogu sam volio crtati i slikati, mada to prije i nisam shvaćao toliko ozbiljno, to mi je više predstavljalo oblik rekreacije. U osnovnoj i srednjoj školi sam završio neke tečajeve i školu slikanja, međutim taj talent za slikarstvo sam kasnije malo zapostavio. Sa slikarstvom sam se ozbiljnije počeo baviti prije nekih pet godina kad sam saznao za tečaj slikanja koji se održavao u prostorijama „Art galerije Herceg“ u Ljubuškom, a tečaj je vodio akademski slikar Marić iz Mostara koji mi je puno pomogao sa svojim stručnim savjetima. Taj tečaj je organizirao i istim rukovodio kolega odvjetnik Ivan Herceg, koji se također, pored odvjetništva, dugo godina bavi i slikarstvom. U sklopu tečaja sam prošao sva tri stupnja, nakon čega sam sa svojim radovima sudjelovao na četiri zajedničke izložbe u Ljubuškom i Mostaru, a sve to mi je bila jedna velika odskočna daska u mom daljnjem samostalnom radu."

Kojom se tehnikom slikanja bavite? Je li to izričito samo jedna, ili volite kombinirati tehnike?

"U svojim radovima sam eksperimentirao sa raznim tehnikama kao što su : olovka, ugljen, tuš, pastel, akril na platnu, ulje na platnu, akvarel i druge, međutim u zadnje vrijeme najviše radim sa uljem i akril na platnu."

Kada slikate, koji su Vam događaji najveća inspiracija?

"Inspiraciju za svoje radove pronalazim posvuda, u raznim motivima; prirodi, ljudima, životinjama, raznim trenucima kako veselim tako i tužnim, a najbitnije je da taj neki događaj u meni probudi emociju koju kasnije nastojim prenijeti na platno, jer tako u svaku svoju sliku unosim i dio sebe."

hum.ba

Komentari

Ovaj prvi lik što se kesla, mora da je jako ljubomorna/an na tvoj uspjeh i svestranost! E tebi Bobo nek to bude još veća inspiracija i motivacija za daljnje napredovanje. P.S. Bobo je kvalitetna osoba u svakom pogledu, pa samim tim i njegov rad!

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
3
5
9
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

granični prijelaz
Bijača je partizansko i udbaško leglo.Kad se izvrši lustracija u BiH svi ostaju bez posla.UDBA.
Dodan: prije 29 minuta 58 sekundi
Gdje si sada poštena Ivana Bunoza,nema mjesta za nestranačke ljude,j.e.h.b.at.ću ti znanje
Dodan: prije 30 minuta 58 sekundi
uf
Ćobo, upisan kod obnašanja zapovjednih dužnosti -Ljubuški, kao ZAPOVJEDNIK VOJARNE HOS-a Gornja Vitina, van svake pameti. Možda je to bila...
Dodan: prije 37 minuta 20 sekundi
crkva
Magare jedno, jesi to ti iz Metrpole pa tako govoriš? More bit da ti i nisi zainteresiran, ali mater ti garant zna svaki šumarak u Šipovači, a možda...
Dodan: prije 53 minute 20 sekundi
granični prijelaz
Kad SIPA dođe u LJubuški iza općine na trgu treba feštu napravit,roštilj,piće,nagradne igre,proglasit neradni dan u općini,napravit im dobrodošlicu i...
Dodan: prije 55 minuta

Facebook

TV program

mailto