promo

Mladen Hrstić: Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast

Mladen Hrstić - Bobo,mladi slikar iz Ljubuškog, u svojim radovima je eksperimentirao sa raznim tehnikama, a sudjelovao je i na četiri zajedničke izložbe. Istaknuo je kako inspiraciju za radove pronalazi u raznim motivima, a za dobru sliku su svakako važni događaji koji pobuđuju emocije.

Jedna od Vaših ljubavi je i ljubav prema slikarstvu. Recite nam kada se ona dogodila, kako je zapravo sve počelo?

"Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast. Od malih nogu sam volio crtati i slikati, mada to prije i nisam shvaćao toliko ozbiljno, to mi je više predstavljalo oblik rekreacije. U osnovnoj i srednjoj školi sam završio neke tečajeve i školu slikanja, međutim taj talent za slikarstvo sam kasnije malo zapostavio. Sa slikarstvom sam se ozbiljnije počeo baviti prije nekih pet godina kad sam saznao za tečaj slikanja koji se održavao u prostorijama „Art galerije Herceg“ u Ljubuškom, a tečaj je vodio akademski slikar Marić iz Mostara koji mi je puno pomogao sa svojim stručnim savjetima. Taj tečaj je organizirao i istim rukovodio kolega odvjetnik Ivan Herceg, koji se također, pored odvjetništva, dugo godina bavi i slikarstvom. U sklopu tečaja sam prošao sva tri stupnja, nakon čega sam sa svojim radovima sudjelovao na četiri zajedničke izložbe u Ljubuškom i Mostaru, a sve to mi je bila jedna velika odskočna daska u mom daljnjem samostalnom radu."

Kojom se tehnikom slikanja bavite? Je li to izričito samo jedna, ili volite kombinirati tehnike?

"U svojim radovima sam eksperimentirao sa raznim tehnikama kao što su : olovka, ugljen, tuš, pastel, akril na platnu, ulje na platnu, akvarel i druge, međutim u zadnje vrijeme najviše radim sa uljem i akril na platnu."

Kada slikate, koji su Vam događaji najveća inspiracija?

"Inspiraciju za svoje radove pronalazim posvuda, u raznim motivima; prirodi, ljudima, životinjama, raznim trenucima kako veselim tako i tužnim, a najbitnije je da taj neki događaj u meni probudi emociju koju kasnije nastojim prenijeti na platno, jer tako u svaku svoju sliku unosim i dio sebe."

hum.ba

Komentari

Hahahahaha

Bravo Bobo,kvalitetne slike i puno sreće u daljnjem radu.

super slike..

Ovaj prvi lik što se kesla, mora da je jako ljubomorna/an na tvoj uspjeh i svestranost! E tebi Bobo nek to bude još veća inspiracija i motivacija za daljnje napredovanje. P.S. Bobo je kvalitetna osoba u svakom pogledu, pa samim tim i njegov rad!

Mladen Hrstić: Odvjetništvo i slikanje su moja velika strast

FB

Audio/Video

Posljednji komentari

čekić
Tko je Alen Zovak, koliko godina ima?
Dodan prije: 52 sekunde
čekić
Čestitke sucima iz Ljubuškog i Širokog brijega omladino ako HDZ ovo radi sinu poginulog branitelja valjda vam je sve jasno
Dodan prije: 4 minute 8 sekundi
ja mislim da je koroman konacno na pravom putu
Dodan prije: 9 minuta 30 sekundi
čekić
režiser ZNA SE
Dodan prije: 9 minuta 49 sekundi
čekić
hdzbih je moji papci jedna velika zločinačka organizacija kratko i jasno
Dodan prije: 11 minuta 52 sekunde
mailto