promo

Čović novi Jelavić?

Tijekom blagdanskog prijema upriličenog za novinare u petak, 21. prosinca, u središnjici HDZ-a u Mostaru, predsjednik te stranke BiH Dragan Čović, između ostalog, kazao je da ja u posljednjih mjesec i pol dana doživio mnoge prijetnje po život, ali i prijetnje političke naravi koje su stizale iz diplomatskih krugova. Ova njegova izjava svojevrsna je "priprema terena" za ono što bi moglo uskoro uslijediti.

"U zadnjih mjesec i pol ja sam dobio toliko prijetnji ispod stola, privatnih i personalnih, da sam se osilio. Pa sam upitao što sam se ja to osilio ako sam to pitao. Ako je veliko traženje ravnopravnost sva tri naroda i jednakopravnost i to su ovi što se 'propnu na zadnje noge' kada se to spomene. Može se likvidirati jednu osobu, može ju se procesuirati i ne znam što staviti na teret ali neće ići, pogotovu ako su naletjeli na osobu koja na to ravnodušno gleda", kazao je Čović, odgovarajući da se radilo o prijetnjama za život, političkim prijetnjama koje su stizale i od diplomatskih krugova. Naveo je da je "prijavio nadležnim organima ono što je bilo potrebno".

Čović je, odgovarajući na pitanja novinara, dobrim dijelom govorio i o potezima aktualno predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, kao i o angažmanu OHR-a u BiH.

"Živko Budimir je nama jako pomogao kada je odbacio zahtjev za smjenom ministara. Što da je prihvatio, on bi onda preporučivao tko da bude ministar? Kada govorimo o OHR-u, ja sam uvjeren da u 2013. neće ostati sa sjedištem u BiH jer ništa dobro nije donio BiH, jer ta politika 'propinjanja na zadnje noge' kada spomenete rješenje jednog pitanja u BiH ili kada mi netko kaže treći entitet je korak unatrag", kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je jasno dao do znanja da HDZ BiH ne zagovara treći entitet u BiH.

"Dajte mi osigurajte korak unaprijed u jednakopravnosti Hrvata. Uostalom, mi nikada nismo ni kazali treći entitet, govorimo o jednakopravnosti. Mi spominjemo četiri federalne jedinice i nitko ni o njima neće ni da priča. Mi smo bili spremni s Tihićem i Dodikom potpisati četiri federalne jedinice sa sjedištima u Mostaru, Banja Luci, Sarajevu i Tuzli, kada smo pronašli rješenje kod domaćih, tu istu noć se angažiraju isti oni koji se 'propnu na zadnje noge' i Tihića 'slože'. Koliko god maskirali kriminalom, ratnim zločinama, revizijama i koliko god zabavljali građanstvo njihovim osobnim problemima, neće uspjeti", poručio je Čović, u ovom slučaju, Tihiću, Budimiru i OHR-u.

Vera Soldo [ Republika ]

Komentari

Samo da se Čović još potpiše ćirilicom kao pravi jugosloven.Bolji je bip poručnik JNA. kao predsjednik HDZ-a.Perinović kao pravi Srbin beba je za ovu dvojicu.

Upamtite ovo "MI NIKAD I NISMO ZAGOVARALI TREĆI ENTITET" brzo će im obiti se o glave.

Čudni OVACA u Ljubuškom!!! meri merino,HDZ ovci ih šišaju a oni bleje li bleje.

FB

Politika

Kolumne

Šport

Gospodarstvo

Dobre vijesti

Crnjaci

Audio/Video

Posljednji komentari

Iz Hsp-a u Spp! Bez obzira na moje golemo NEiskustvo, mislim da ovdje nešto stvarno nije normalno ;) Nije lijepo ovako "ogovarati" ljude,...
Dodan: prije 6 minuta 48 sekundi
a di ga mislite odlagat e u moje selo nećete
Dodan: prije 15 minuta 34 sekunde
Stranka je hrvatska, stoji hırvat do hrvata...
Dodan: prije 38 minuta 56 sekundi
Zašto ne SDP, ljudi se barem ne prikrivaju kao ovi dvadeset godina se prave hrvati a u duši teške komunjare.
Dodan: prije 40 minuta 10 sekundi
E moj sine jadan onaj tko ne voli svoj narod..... ne znam dali su išli sa tom multietničkom listom na županijsku listu ali znam da im je cijela...
Dodan: prije 1 sat 14 minuta
mailto