Pri kraju projekt mjerenja kakvoće zraka

Projekt mjerenja kakvoće zraka u Zapadnohercegovačkoj županiji ušao je u prvu fazu prikupljanja podataka u općinama Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg i Grude.

Pokretanje projekta iniciralo je Ministarstvo za zaštitu okoliša ove županije dok je financiranje projekta podržala Vlada Federacije BiH.

Kreće se s nultog stanja

Preko javnog natječaja projekt je na realizaciju dodijeljen tvrtki “Dvokut” Sarajevo, specijaliziranoj za ovakve vidove mjerenja. U razgovoru s pomoćnikom ministra za zaštitu okoliša Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Mandićom doznali smo da je ovo prvo mjerenje kakvoće zraka u županiji i da se kreće s nultog stanja.

“Obuhvatit ćemo mjerenje parametara kakvoće zraka u županiji. Prikupljeni podaci će se obraditi, analizirati i usporediti s graničnim vrijednosnim parametrima. U sklopu mjerenja će se obaviti sustavni monitoring kakvoće zraka i to na zračne okside, sumporne okside, ugljični dioksid, lebdeće čestice kao npr. prašinu i slično”, kazao nam je Mandić.

Rješavanja negativnog utjecaja

Mandić ističe da je mjerenje već završeno u dvije općine i to u Posušju i Grudama, a u fazi završetka je Ljubuški i onda slijedi Široki Brijeg.

“Ovo je samo jedan dio projekta koji je vrijedan 25.000 maraka, potom slijedi faza analiza uzoraka mjerenja, te usporedba s graničnim parametrima kakvoće zraka kako bi se eventualno mogle poduzeti određene mjere s ciljem rješavanja negativnog utjecaja koji pridonosi kakvoći zraka”, rekao je Mandić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

pozornica
Fantom u Hrvatskom narodnom saboru Vera Soldo [ Republika ]
Estrada prolazi bolje od kulture Andriana Copf [ Dnevni list ]
Klopka za Akademika Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Muke po Čoviću i Dodiku Slavo Kukić [ Al Jazeera ]
Samo se iz BiH ne može otić' Igor Božović [ bljesak.info ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

krunica i kapa
gospodine oodnosno druže zvonko Grbavac ne traži da se ime zaboravljenih ne pominje nego da se ne laže, on traži da se istina kaže.Sadašnji partizani...
Dodan prije: 7 sati 1 minuta
Jos je on premrsav za to, previse kose ime, previse sam vraca kredite ne ukazujuc cast jamcima, previse staro auto vozi...Jos on nije za to.
Dodan prije: 7 sati 10 minuta
Stvarno Toni treba,narastao mu je trbuščić na "taman" za ministra, a vozi i naš mercedes.
Dodan prije: 7 sati 55 minuta
Ljudi moji, nemojte me nasmijavat spominjuci branitelje, kad i sami znate da su ***, jer da nisu davno bi ocistili svoje maticne udruge od uhljeba....
Dodan prije: 8 sati 52 minute
potpis pečat
A što sa onim što smo platili Parkovima? Ovo je luda kuća, ovo nema ni u Tun[ * neprimjereno * ]ji što ima u Ljubuškom! Ovo je lud zbunjenog!
Dodan prije: 9 sati 11 minuta
mailto