promo

Pri kraju projekt mjerenja kakvoće zraka

Projekt mjerenja kakvoće zraka u Zapadnohercegovačkoj županiji ušao je u prvu fazu prikupljanja podataka u općinama Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg i Grude.

Pokretanje projekta iniciralo je Ministarstvo za zaštitu okoliša ove županije dok je financiranje projekta podržala Vlada Federacije BiH.

Kreće se s nultog stanja

Preko javnog natječaja projekt je na realizaciju dodijeljen tvrtki “Dvokut” Sarajevo, specijaliziranoj za ovakve vidove mjerenja. U razgovoru s pomoćnikom ministra za zaštitu okoliša Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Mandićom doznali smo da je ovo prvo mjerenje kakvoće zraka u županiji i da se kreće s nultog stanja.

“Obuhvatit ćemo mjerenje parametara kakvoće zraka u županiji. Prikupljeni podaci će se obraditi, analizirati i usporediti s graničnim vrijednosnim parametrima. U sklopu mjerenja će se obaviti sustavni monitoring kakvoće zraka i to na zračne okside, sumporne okside, ugljični dioksid, lebdeće čestice kao npr. prašinu i slično”, kazao nam je Mandić.

Rješavanja negativnog utjecaja

Mandić ističe da je mjerenje već završeno u dvije općine i to u Posušju i Grudama, a u fazi završetka je Ljubuški i onda slijedi Široki Brijeg.

“Ovo je samo jedan dio projekta koji je vrijedan 25.000 maraka, potom slijedi faza analiza uzoraka mjerenja, te usporedba s graničnim parametrima kakvoće zraka kako bi se eventualno mogle poduzeti određene mjere s ciljem rješavanja negativnog utjecaja koji pridonosi kakvoći zraka”, rekao je Mandić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Tuđi alat za Lijanovićeve gloginje Berislav Jurič [ bljesak.info ]
Snaga života Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Analiziraj ovo Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Izvrnuta pamet "boraca" za nacionalna prava? akademik prof.dr, Slavo Kukić [ Dnevni list ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Članak: Mreža zla
opet kapa do poda!
Dodan prije: 53 minute 58 sekundi
Članak: Mreža zla
svaka čast....dobro izrečeno kos .....sve istina,prepoznaće se odmah oni nabrojani samo je pitanje koliko ih pogađa da komentiraju ili ne
Dodan prije: 1 sat 19 minuta
u uredu
Živko Budimir je postao marginalizirana osoba na političkoj sceni a pitanje je da li je on uopce kao političar išta ikad vrijedio.To se i sada...
Dodan prije: 3 sata 5 minuta
Oče li još ikakav namet smislit stvarno nisu normalni. A parkovi čini mi se izmišljaju racune za vodu napišu koliko im treba. Vucic nije nikakav...
Dodan prije: 3 sata 52 minute
Članak: Mreža zla
Imaju oni više metoda eliminacija ljudi , komunističkih škola a preuzeli je ovi takozvani hrvati i rodoljubi po zanimanju, Financijsko uništenje-...
Dodan prije: 4 sata 11 minuta