promo

Pri kraju projekt mjerenja kakvoće zraka

Projekt mjerenja kakvoće zraka u Zapadnohercegovačkoj županiji ušao je u prvu fazu prikupljanja podataka u općinama Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg i Grude.

Pokretanje projekta iniciralo je Ministarstvo za zaštitu okoliša ove županije dok je financiranje projekta podržala Vlada Federacije BiH.

Kreće se s nultog stanja

Preko javnog natječaja projekt je na realizaciju dodijeljen tvrtki “Dvokut” Sarajevo, specijaliziranoj za ovakve vidove mjerenja. U razgovoru s pomoćnikom ministra za zaštitu okoliša Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Mandićom doznali smo da je ovo prvo mjerenje kakvoće zraka u županiji i da se kreće s nultog stanja.

“Obuhvatit ćemo mjerenje parametara kakvoće zraka u županiji. Prikupljeni podaci će se obraditi, analizirati i usporediti s graničnim vrijednosnim parametrima. U sklopu mjerenja će se obaviti sustavni monitoring kakvoće zraka i to na zračne okside, sumporne okside, ugljični dioksid, lebdeće čestice kao npr. prašinu i slično”, kazao nam je Mandić.

Rješavanja negativnog utjecaja

Mandić ističe da je mjerenje već završeno u dvije općine i to u Posušju i Grudama, a u fazi završetka je Ljubuški i onda slijedi Široki Brijeg.

“Ovo je samo jedan dio projekta koji je vrijedan 25.000 maraka, potom slijedi faza analiza uzoraka mjerenja, te usporedba s graničnim parametrima kakvoće zraka kako bi se eventualno mogle poduzeti određene mjere s ciljem rješavanja negativnog utjecaja koji pridonosi kakvoći zraka”, rekao je Mandić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

tradicija
Opstanak... ovdje... u našoj zemlji (3.) Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Opstanak... ovdje... u našoj zemlji (2.) Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
nar
Opstanak... ovdje... u našoj zemlji! Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Umreženost Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Je li Đekna umrla? Joksim nije... Žarko Nižić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

u uredu
Helena samo naprijed!!! Pusti ove je..vjetre. Ovo je svakako portal u službi muslimanskog HSP-a, NSRZB i PROPALOG HDZ 1990 ;-)
Dodan prije: 24 minute 11 sekundi
Vi ste ljućušaci obična kukavelj samo kukate, radite nešto, nemojte očekivat da će široki vječno punit županijski proračun za vaše [ * neprimjereno...
Dodan prije: 35 minuta 51 sekunda
Ne bi loše bilo još kakvo ministarstvo otvoriti pa još stotinjak ih uposliti,eto da se ima što više stranačkih glasača. Pa čemu sve ovo ide??? Pola...
Dodan prije: 37 minuta 26 sekundi
Tonka zna ona je radila svoj posao i u ovoj i u onoj vladi dakle nema ona stranku.
Dodan prije: 40 minuta 25 sekundi
u uredu
Ona je nagrađena jer je U-D-B-A-Š-I-C-A, a Udba svoje poslušne članove nagrađuje!
Dodan prije: 1 sat 13 minuta