Pri kraju projekt mjerenja kakvoće zraka

Projekt mjerenja kakvoće zraka u Zapadnohercegovačkoj županiji ušao je u prvu fazu prikupljanja podataka u općinama Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg i Grude.

Pokretanje projekta iniciralo je Ministarstvo za zaštitu okoliša ove županije dok je financiranje projekta podržala Vlada Federacije BiH.

Kreće se s nultog stanja

Preko javnog natječaja projekt je na realizaciju dodijeljen tvrtki “Dvokut” Sarajevo, specijaliziranoj za ovakve vidove mjerenja. U razgovoru s pomoćnikom ministra za zaštitu okoliša Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Mandićom doznali smo da je ovo prvo mjerenje kakvoće zraka u županiji i da se kreće s nultog stanja.

“Obuhvatit ćemo mjerenje parametara kakvoće zraka u županiji. Prikupljeni podaci će se obraditi, analizirati i usporediti s graničnim vrijednosnim parametrima. U sklopu mjerenja će se obaviti sustavni monitoring kakvoće zraka i to na zračne okside, sumporne okside, ugljični dioksid, lebdeće čestice kao npr. prašinu i slično”, kazao nam je Mandić.

Rješavanja negativnog utjecaja

Mandić ističe da je mjerenje već završeno u dvije općine i to u Posušju i Grudama, a u fazi završetka je Ljubuški i onda slijedi Široki Brijeg.

“Ovo je samo jedan dio projekta koji je vrijedan 25.000 maraka, potom slijedi faza analiza uzoraka mjerenja, te usporedba s graničnim parametrima kakvoće zraka kako bi se eventualno mogle poduzeti određene mjere s ciljem rješavanja negativnog utjecaja koji pridonosi kakvoći zraka”, rekao je Mandić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Uvazeni"branitelju"! Mozda ste vi jedan od rukovoditelja jedne od branit.udruga sto bi mi bilo jako drago da vam kazem, al ako niste i...
Dodan prije: 35 minuta 17 sekundi
Ljubušaci [ * neprimjereno * ] vas bog pokundireni i balavi. Ovako se bori za svoja prava. Slobodno blokirajte sve ne samo prijelaze nego zaustavite...
Dodan prije: 1 sat 36 minuta
Neplacaju. Ima iz sirokog casnih i skolovanih ljudi koji bi mogli bit nacelnici. Al necu ih imenovati.al nebi oni radili kako gazde naređuju. I odmah...
Dodan prije: 2 sata 35 minuta
Kristine Nogalo pokojni otac je biio zna se sta u Sirokom to zna svaki starosjedioc Jara i Sirokog (UD......A)sad ona glavna tuziteljica Boze moj...
Dodan prije: 2 sata 43 minute
Per Sida auuuuuuuuuuuuuuu Asim Vučijak ili Kurjak
Dodan prije: 2 sata 49 minuta
mailto