Pri kraju projekt mjerenja kakvoće zraka

Projekt mjerenja kakvoće zraka u Zapadnohercegovačkoj županiji ušao je u prvu fazu prikupljanja podataka u općinama Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg i Grude.

Pokretanje projekta iniciralo je Ministarstvo za zaštitu okoliša ove županije dok je financiranje projekta podržala Vlada Federacije BiH.

Kreće se s nultog stanja

Preko javnog natječaja projekt je na realizaciju dodijeljen tvrtki “Dvokut” Sarajevo, specijaliziranoj za ovakve vidove mjerenja. U razgovoru s pomoćnikom ministra za zaštitu okoliša Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Mandićom doznali smo da je ovo prvo mjerenje kakvoće zraka u županiji i da se kreće s nultog stanja.

“Obuhvatit ćemo mjerenje parametara kakvoće zraka u županiji. Prikupljeni podaci će se obraditi, analizirati i usporediti s graničnim vrijednosnim parametrima. U sklopu mjerenja će se obaviti sustavni monitoring kakvoće zraka i to na zračne okside, sumporne okside, ugljični dioksid, lebdeće čestice kao npr. prašinu i slično”, kazao nam je Mandić.

Rješavanja negativnog utjecaja

Mandić ističe da je mjerenje već završeno u dvije općine i to u Posušju i Grudama, a u fazi završetka je Ljubuški i onda slijedi Široki Brijeg.

“Ovo je samo jedan dio projekta koji je vrijedan 25.000 maraka, potom slijedi faza analiza uzoraka mjerenja, te usporedba s graničnim parametrima kakvoće zraka kako bi se eventualno mogle poduzeti određene mjere s ciljem rješavanja negativnog utjecaja koji pridonosi kakvoći zraka”, rekao je Mandić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Jeli vi iz HDZ 1990 mislite da je narod lud da ne vidi vaše postupke vratimo se ne tako davno pa se sjetimo županske vlast HDZ-1990 HSP-BiH NSRzB to...
Dodan prije: 3 sata 56 minuta
Mislite da ne moze gore? A sta ako Kvesic postane nacelnik? Ili sadasnji ministar mup-a? Nece ostat ni jedna zeljezna greda u opcini
Dodan prije: 4 sata 19 minuta
Ured se nalazi u ljubuškom do zgrade policije preslika osobne karte ovjerena u općini Udruga zaboravljeni branitelji od 9 sati
Dodan prije: 6 sati 13 minuta
Kvesić
Ni Tihi ni načelniku niko neće začepat usta i to nek ti bude jasno. Ako ti nešto nije jasno meni se obrati. BAZINGA
Dodan prije: 6 sati 27 minuta
1990 bosnjacka stranka
Dodan prije: 6 sati 27 minuta
mailto