Pri kraju projekt mjerenja kakvoće zraka

Projekt mjerenja kakvoće zraka u Zapadnohercegovačkoj županiji ušao je u prvu fazu prikupljanja podataka u općinama Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg i Grude.

Pokretanje projekta iniciralo je Ministarstvo za zaštitu okoliša ove županije dok je financiranje projekta podržala Vlada Federacije BiH.

Kreće se s nultog stanja

Preko javnog natječaja projekt je na realizaciju dodijeljen tvrtki “Dvokut” Sarajevo, specijaliziranoj za ovakve vidove mjerenja. U razgovoru s pomoćnikom ministra za zaštitu okoliša Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Mandićom doznali smo da je ovo prvo mjerenje kakvoće zraka u županiji i da se kreće s nultog stanja.

“Obuhvatit ćemo mjerenje parametara kakvoće zraka u županiji. Prikupljeni podaci će se obraditi, analizirati i usporediti s graničnim vrijednosnim parametrima. U sklopu mjerenja će se obaviti sustavni monitoring kakvoće zraka i to na zračne okside, sumporne okside, ugljični dioksid, lebdeće čestice kao npr. prašinu i slično”, kazao nam je Mandić.

Rješavanja negativnog utjecaja

Mandić ističe da je mjerenje već završeno u dvije općine i to u Posušju i Grudama, a u fazi završetka je Ljubuški i onda slijedi Široki Brijeg.

“Ovo je samo jedan dio projekta koji je vrijedan 25.000 maraka, potom slijedi faza analiza uzoraka mjerenja, te usporedba s graničnim parametrima kakvoće zraka kako bi se eventualno mogle poduzeti određene mjere s ciljem rješavanja negativnog utjecaja koji pridonosi kakvoći zraka”, rekao je Mandić.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Ti Joja Tale ozbiljan neki pacenik,de malo na svjez zrak.Sta ti je?sta si se prepao toliko za ravnateja?pa ako nije kriv mir mir mir niko nije kriv...
Dodan prije: 2 minute 3 sekunde
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
A predatora i G
Dodan prije: 13 minuta 15 sekundi
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Mama neka ti stane kao sto i stoji jer je de ge ne ri ka rodila
Dodan prije: 15 minuta 45 sekundi
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Galic kupio LAZNU diplomu sa kokardama ,zamjenik Srabovic inace njegov dobar prijatelj prijavljen za genocid nad Srpskim civilima pa ljudi ima li iko...
Dodan prije: 18 minuta 31 sekunda
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Radujte se zlobnici al necete zadugo nek vam bog pomogne kad vam nema ko pomoci.Gospodin galic nema za sta odgovarati al čuvjte se vi za svoja djela.
Dodan prije: 27 minuta 56 sekundi