Hospicij na upotrebu Domu zdravlja Ljubuški

Otvaranje hospicija u Ljubuškom, iznimno vrijedne i humane zdravstvene ustanove namijenjene za prihvat i smještaj ljudi koje za nekoliko dana ili mjeseci neminovno čeka smrt, nije otvorena u srpnju kako je posljednji put najavljeno i odgođeno je do daljnjeg. To je četvrto odlaganje otvaranja, a kad će se ono napokon dogoditi, u ovom trenutku nije točno utvrđeno i poznato. Prvo je bilo predviđeno u listopadu prošle godine pa odgođeno do Malog Uskrsa, 15. travnja, potom ponovno odgođeno do ljeta i srpnja da bi se sada produžilo na neko neodređeno vrijeme.

Razlog tome je što općina Ljubuški nije uspjela na vrijeme završiti svoj dio posla, a to je uređenje dvorišta i opremanje ustanove namještajem.

"Trenutačno se obavija nasipanje zemlje i priprema za uređenje travnatog dijela, zatim završni radovi na ulazu i priključenje struje i kanalizacije. Oprema je spremna, namještaj, kreveti, ormarići i drugo su nabavljeni, jedan dio osigurali su donatori iz inozemstva, a drugi dio humanitarna udruga iz Italije. Kreveti i ormarići su postavljeni u sobama i one praktički mogu primiti bolesnike, opremljena je i kapelica tako da preostaje postaviti samo još manji dio namještaja. Svi ti radovi će biti ubrzo završeni, no nismo još točno utvrdili datum otvaranja, treba završiti i neke administrativne poslove oko preuzimanja, u svakom slučaju trebalo bi biti do kraja ove godine" kaže Ivan Bebek, savjetnik općinskog načelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića za gospodarski razvitak.

Riješeno je i pitanje vođenja i financiranja. Udruga "Sv. Josip Radnik" koja je uz pomoć darovatelja izgradila hospicij predat će ga općini Ljubuški, a općina će ga predati na upotrebu ljubuškom Domu zdravlja. Bit će to posebni odjel Doma zdravlja i financirat će se iz županijskog ZZO.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Kaze Galic moj kum je htio vidit ko prica o meni da uzimam mito za posao pa on bez mog znanja se sastao sa Markotom i malo popricali hahahaha a jesi...
Dodan prije: 50 minuta 46 sekundi
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Lazna diploma Fabus i to direktor????Zato dolazi FBI
Dodan prije: 1 sat 10 minuta
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Nepismena bagro nije ovo kokarda nego grb Nemanjića. Upitne su vaše i osnovne škole.
Dodan prije: 1 sat 14 minuta
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Tale Nasi zubi su zeljezni ne lome se tako kao sto mislis,pobrini se ti za svoje krezavo zubalo neka ti bar dis.plati protezu zaradio si jbg....
Dodan prije: 1 sat 19 minuta
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
J nema većeg ološa od tebe. Spavaj jadan mani se postena svijeta.
Dodan prije: 1 sat 24 minute